Pesničkárka Radůza vydáva svoje prvé „Best Of“

Obľúbená česká pesničkárka Radůza oslavuje tento rok okrúhle životné jubileum. Pri tejto príležitosti prináša bilanciu svojej hudobnej tvorby prostredníctvom nového dvojalbumu “Bylo nebylo”. Albumová novinka obsahuje výber najúspešnejších piesní, ktoré zložila počas doterajších 30 rokov svojej hudobnej dráhy, zahŕňajúcej 13 sólových albumov, 2 koncertné DVD, 1 soundtrack, 3 audioknihy a 3 prestížne ceny Anděl.

Výberový dvojalbum Bylo nebylo vychádza 20. októbra 2023 pod Radůza Records a v exkluzívnej distribúcii Supraphonu. S výberom piesní na CD Radůze pomáhali jej fanúšikovia, ktorí na sociálnych sieťach hlasovali za skladby, ktoré by na ňom radi počuli. Na albume sa tak stretávajú Radůzine najväčšie hity s piesňami alternatívnejšieho rázu, ktoré si poslucháči vyžiadali.

„Bola som nesmierne prekvapená a potešená, že ľudia si obľúbili aj pesničky, ktoré majú veľmi ďaleko k rádiovým hitom a ktoré m tiež veľmi rada,komentuje výber pesničkárka. „Pri zostavovaní albumu mi bolo, akoby som listovala denníkom. Spomínala som na udalosti, ktoré ma viedli k napísaniu pesničiek, so všetkými ich zvukmi a vôňami. Nebolo to vždy len príjemné, ale aj také spomienky patria k životu. Zároveň som spomínala aj na spolupracovníkov, s ktorými som pesničky nahrávala, a to už bolo krásne spomínanie.

Na albume nechýbajú duetá so Zuzanou Navarovou, Anetou Langerovou, Justinom Lavashom, či pieseň Dobrý lidi, ktorú Radůza naspievala spoločne s Robertom Křesťanom na vlaňajší album Nebe je odemčené. Špeciálnym prekvapením sú 3 nové nahrávky obľúbených skladieb Madeleine, Prostři stůl a Madona a Botticelli v nových komornejších aranžmánoch, ktoré naznačujú smer, ktorým by sa umelkyňa v nadchádzajúcich rokoch rada uberala.

Aktuálne je Radůza na jesennom turné, v rámci ktorého vystúpi aj v Bratislave (7.11., DK Zrkadlový háj). Pozornosť fanúšikov pútajú i 2 sólové koncerty v pražskej Malostranskej besede naplánované na 19. a 20. novembra. Špeciálne miesto v jej koncertnom kalendári má tiež vianočný koncert, ktorý odohrá 14. decembra Radůza v štúdiovej sále Českého rozhlasu v Českých Budějoviciach – záznam z tohto koncertu odvysiela Český rozhlas na Štedrý deň.

Album:  https://supraphon.lnk.to/RaduzaByloNebyloPR
Viac info: www.raduza.cz

Zdroj: TS