Pesničkárka Lýdia Novotná prichádza s debutovým videoklipom.

Slovenská speváčka a skladateľka Lýdia Novotná otvára brány svojej duše a predstavuje pilotný videoklip k singlu Áno, láska, máš pravdu. Emócie odzrkadľujúce speváčkine pocity zachytáva videoklip s prirodzeným výrazom.

Keď mám tmu – Ty máš svetlo, keď je mi zima – Tebe je teplo…. je vyjadrenie mužského a ženského aspektu vo vzťahu dvoch ľudí, ale i v človeku samom. Vnímam, že každý z nás má v sebe ženský aj mužský princíp, ktoré v nás súperia. Teda ak nie sme zenový majster. Spievam presne o tom, aké protiklady v sebe nosím“, vysvetľuje kľúčovú myšlienku piesne Lýdia Novotná. „Pieseň má viacero vrstiev. Je možné ju pochopiť rôznymi spôsobmi. Dáva priestor fantázii, a tým je pre mňa výnimočná“, dodáva.

Text piesne vznikol súčasne s harmóniou. „Stáva sa, že sa mi v mysli prehrá melódia alebo časť piesne pri pohľade do očí dieťaťa, na krásnu prírodu či pri nejakej emotívnej udalosti. Inak to nebolo ani pri tejto piesni. Jednoducho som sa pozrela na tričko s nápisom Áno, láska, máš pravdu a počula som tú pieseň. Tak som ju dala na papier“, prezrádza Lýdia.

Pieseň Áno, láska, máš pravdu je prvým oficiálnym singlom z debutového albumu Žijem, ako cítim. Pieseň je inšpirovaná tričkom s nápisom Áno, láska, máš pravdu značky Koláčová od Kristíny Tormovej. „Vybrala som si ju ako prvý singel, lebo je môjmu srdcu blízka. Je jednou z prvých piesní, ktoré som napísala, keď som začala opäť tvoriť po materskej dovolenke. Nahrala som sa len tak na kameru a zavesila to na Youtube. Vďaka tomu, že to zazdieľala aj Kristína, začali mi písať ľudia a podporovať v tom, aby som ďalej tvorila a písala. Bol to taký krásny impulz, vďaka ktorému som dnes opäť aktívna ako pesničkárka“, hovorí Lýdia. Aranžérom a producentom skladby ako aj celého debutového albumu je Domi Stoff. O mix a master skladby sa postaral Miroslav Laho.

Nakrúcanie prebiehalo v okolí Bratislavy

„Natáčanie klipu bolo veľmi príjemné. Keď je výborný kolektív, tak všetko ide ako má. Chceli sme zachytiť prirodzenosť. Navyše režisérovi sa podarilo vo mne zobraziť a preniesť na obraz rôzne archetypy ženy. Uvedomila som si to, až keď som videla finálnu podobu klipu“, prezrádza Lýdia.

Klip nakrúcaný v priestoroch Sandbergu a blízkosti povodia rieky Dunaj zobrazuje život ako taký, plný prirodzenosti a ľudskosti. O produkciu, námet aj celkový vizuál klipu sa postaral tím z King Shaolin Studios.

„Som rada, že skladby, ktoré dlho zreli, sú súčasťou celku a dostávajú aj vizuálny rozmer, ktorý ich posunie o kúsok ďalej. Baví ma práca s tímom. Učí ma to mnohým nepoznaným veciam a to je čarovné“, dodáva Lýdia.

Najbližšie môžete vidieť speváčku vystupovať 28. septembra v Malackách v rámci festivalu Malacká Šošovica, kde odohrá koncert spolu s kapelou. Na tomto podujatí prebehne aj oficiálny krst albumu a krstným otcom bude spevák Allan Mikušek.

Viac informácií o speváčkinom hudobnom pôsobení nájdete na jej facebookovej stránke https://www.facebook.com/lydia.novotna/

Informácie poskytol PR manažér Michal Neffe.