Pesničkár James Harries otvára bránu k chystanému albumu novým videoklipom!

Britský písničkář James Harries, který svým předchozím albem, natočeným na mobilní telefon, oslovil tisíce fanoušků, nyní představuje první píseň z chystané novinky. S klipem k úvodní skladbě Salvation jindy komorní písničkář otevírá bránu k novému albu.

„Píseň Salvation vznikla v malém hotelu v Holandsku, kde jsem se ocitl úplně sám. Byl jsem jediný host, a tak se mě milá dáma z hotelu zeptala jestli mě tam může nechat, že by chtěla mít volno. Dostal jsem klíče od všech pokojů a místností, a než jsem se nadál, byla pryč. Venku pršelo, tak jsem ani neměl výčitky, že neobjevuju krásy města. Obešel jsem celý hotel s kytarou v ruce, usadil jsem se nakonec na recepci a začal hrát Salvation. Je v ní cítit stesk po domově, ale na druhé straně i určitá vzdorovitá naděje a přesvědčení, že jsem konec konců velice šťastný muž. Všichni se pořád za něčím ženou, takže pak ani nejsou schopní ocenit to, co mají,“ vypráví o vzniku písně zpěvák.

„Od začátku jsem věděl, že to musí být jednoduché a elegantní. Mám radost, že se to povedlo a navíc je tam i kus toho příběhu a emocí z opuštěného hotelu,“ dodává režisér klipu Tomas Janecka.

James Harries je písničkář z anglického Manchesteru, který už přes patnáct let žije v Praze a koncertuje po celém světě. Proslul nejen svojí písničkářskou tvorbou, ale také jako spoluautor hudby k filmům u nás i v zahraničí (např. Lidice, Feťáci z New Yorku). Zřejmě jako první na světě natočil oficiální album na mobilní telefon, kterým si během několika dní získal tisíce fanoušků. Chystaná novinka bude jeho šestým sólovým albem v pořadí. Harriesova tvorba bývá často přirovnávána k Damienu Riceovi nebo Jeffu Buckleymu a časopis Rolling Stone o něm psal jako o „zlatém hlase“.

James-Harries-2-mail_(C)Markéta-Bendová

Album vyjde 28. 8. na domácím labelu Tranzistor a o distribuci se postará firma Supraphon. Křest alba se uskuteční 15. září v Experimentálním prostoru NoD.

Web: www.jamesharries.com

Zdroj: SUPRAPHON a.s.