Permanentky na Sziget vypredané!

Organizátori Szigetu hlásia vypredanú kapacitu festivalových permanentiek. Jednodňové vstupenky zostávajú ešte v predaji, aj ich predaj je však tento rok rekordne rýchly. Sziget festival sa koná na ostrove v centre Budapešti už od 11. do 18. augusta.

Od 4. augusta budú v predaji už len jednodňové vstupenky, aj tie len počas najbližšieho týždňa prostredníctvom www.szigetfestival.sk. Počas 22 ročnej histórie Szigetu Budapešť po prvýkrát hlási vypredanú kapacitu festivalových passov. V snahe zamedziť čiernemu predaju vyhradili ešte 1.000 permanentiek, ktoré budú k dispozícii na festivalových pokladniach počas festivalu.

sziget_happiness

Týždeň pred začiatkom festivalu, po prvý raz v jeho histórii, organizátori Szigetu ohlásili VYPREDANÉ pre festivalové passy a permanentky. Károly Gerendai, zakladateľ a hlavný organizátor, prezradil, že narastajúci záujem o festival bolo badať počas celého roka: „Verím, že je to zásluhou dobrého line-upu a vďaka kvalite festivalového servisu počas uplynulých rokov.“ Na Sziget smeruje viac návštevníkov z celej Európy, Gerendai si myslí, že je to aj vďaka tomu, že Budapešť sa v poslednom období stala vyhľadávanou turistickou destináciou. Uplynulé roky organizátori Szigetu kladú veľký dôraz na medzinárodnú propagáciu a tvrdá práca v tomto smere ukazuje svoje výsledky.

Gerendai prezradil počty a kapacitu festivalu: „Máme limitovaný počet 45.000 festivalových pasov a denné vstupenky sa predávajú v množstve 25.000 na každý deň. Všetko spolu s médiami, VIP návštevníkmi, servisnými pracovníkmi a štábom sa môže vyšplhať na 85.000 ľudí, čo je počet, ktorý sa bude ešte stále pohodlne a príjemne cítiť vo festivalovom areáli.“ Gerendai očakáva že konečný počet návštevníkov počas celotýždňovej non-stop party môže presiahnuť tento rok hranicu 400.000.

sziget_balony

Pre fanúšikov, ktorí by naozaj chceli na Szigete zažiť týždeň plný parádnej hudby a skvelej atmosféry a nestihli si kúpiť permanentku máme dobrú správu. Organizátori vyčlenili 1.000 kusov 7-dňových festivalových passov, ktoré budú k dispozícii priamo na mieste. Týmto chcú nielen vyjsť v ústrety oneskorencom, ale aj zamedziť falšovaniu a čiernemu predaju vstupeniek a permanentiek na festival.

Organizátori Szigetu sa každoročne snažia vylepšovať služby a zvyšovať komfort na festivale. Aj tento rok Szigeťania budú môcť prostredníctvom Citypassov spoznávať a objavovať Budapešť za symbolickú cenu, poistenie Safe&Fun pokryje všetky riziká, ktoré na festivale hrozia, oficiálne parkoviská v blízkosti areálu pomôžu vyhnúť sa stresu z pakovania v rušnom veľkomeste ale aj možnosť prenájmu stanu, špeciálny Festfone mobil.

sziget_podnoch

Do Szigetu zostáva už len týždeň! Neváhajte a pripojte sa k tisíckam Szigeťanov z celej Európy a zažijete nielen skvelé koncerty nielen na hlavnom pódiu, ale aj tony zábavných, umeleckých aktivít a radosti na Ostrove slobody!

Na tohtoročnom Sziget festivale od 11. do 18. augusta vystúpia aj: Blink-182, Queens of the Stone Age, Deadmau5, Placebo, Imagine Dragons, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis, Lily Allen, Bastille, Korn, Cee Lo Green, Manic Street Preachers, Kelis, The Prodigy, Outkast, Calvin Harris, Klaxons, The Bloody Beetroots, Madness a mnohí ďalší. Kompletný program a iac info na www.szigetfestival.sk.

sziget2014

Zdroj: Sziget