Periskop alebo 6 dní + 20 umelcov + 900 m²!

Dom na Löfflerovej ulici číslo 5 sa v priebehu nasledujúceho týždňa premení na miesto stretnutia umelcov z krajín Vyšegradskej štvorky. Prezentáciu výsledkov ich tvorivého pobytu budú diváci môcť vidieť nepretržite v celom dome 26. a 27. 08. 2011 od 20:00 do 22:00. To všetko pod názvom Periskop.

Periskop ponúkne svetelné inštalácie maďarsko poľskej formácie Elektro Moon Vision, hudobnú výnimočnosť v podaní Michala Turka z Českej republiky a najmä výborných slovenských umelcov, ktorí predvedú tanečný performance, lepené graffiti, niekoľko jedinečných inštalácií vytvorených priamo pre tento konkrétny priestor a čas a mnoho ďalšieho. Režisér a dramaturg projektu Peter Kočiš zdôraznil: „Všetky diela prezentované v rámci projektu Periskop sú site-specific a teda sú šité na mieru a preto neopakovateľné v rovnakej podobe.“

Prvotnou inšpiráciou k vzniku projektu Periskop bol dom. Dom a atmosféra, ktorú sme objavili za jeho vstupnými dverami. Dom ako živá bytosť podobná človeku – pýšiaca sa úspechmi a skrývajúca hanbu a tajomstvá do svojich tmavých kútov. To, čo v dome vidieť je, aj vidieť nie je, odkryje skrz sprostredkúvaný obraz práve periskop.

Projekt bol podporený Medzinárodným višehradským fondom.
Viac informácii na www.naperone.sk

Autor projektu: o.z. NA PERÓNE
Réžia, dramaturgia: Peter Kočiš
Visual- art: Elektro Moon Vision /Elwira Wojtunik, Csaba Láng (PL) / (HU)/
Inštalácie: Beata Kolbašovká, Jakub Pišek, Jozef Suchoža, György Szaszák, Boris Vaitovič
Dokument: Ľuboš Bišto, Palko Matia
Hudba: Michal Turek (CZ)
Streetart: Zuzana Kutašová
Performeri: Beata Albertová, Martina Hažinčáková, Zuzana Psotková, Jana Wernerová
Psycho Painting: Rony Torda
Foto / technická podpora: Robert Farkaš, Matúš Taraba
Grafický design: Jozef Tušan

Periskop

Zdroj: o.z. Na Perone (Divadlo na Perone)
Publikoval: Redakcia GREGI.NET