Percy Jackson: More oblúd – Zdrvujúci gigant Kronos povstane aby sa pomstil Olympu.

Po krátkej odmlke prichádza pokračovanie novo rozbehnutej fantasy série Percy Jackson, tento krát sa hlavný hrdinovia na čele s Percym podujmú k neľahkej úlohe, získať mýtické zlaté rúno.

Túto úlohu podniknú hlavne kvôli záchrane ich tajného výcvikového táboru v horách, ktorý narušil útok mýtického býka. Nasledujúca dobrodružná výprava im postaví do cesty nejedno prekvapenie…

DF-07943 - Percy Jackson (Logan Lerman) engages in a fiery battl

O filme: Po skúsenom režisérovi Chrisovi Columbusovi(Sám doma, Harry Potter), ktorému sa táto fantasy séria až tak moc nepodarila rozbehnúť prišla zmena na režisérskom poste. A tak nie príliš známy Thor Freudenthal má na konte druhý pokus o to aby zaujal fanúšikov tohto žánru a vyplnil voľné miesto v okupovaní kín po uzavretí fantasy série Harry Potter. A práve ako náhrada spomínanej série tento film absolútne neobstojí, je strašne detinský, prvoplánoví, ničím prekvapujúci a repliky či zábavné kúsky len potvrdzujú nemohúcnosť tvorcov ponúknuť divákovi niečo nové, čo by už nebolo niekoľko krát videné v danom žánri(podobnosťou sa nevyhne s už beztak priemernými filmami ako Narnia, Eragon, Zlatý kompas).

DF-12805_R3 - (left-right) Tyson (Douglas Smith), Clarisse (Leve

K tomu ani vybraný mladý herci(Logan Lerman, Alexandra Daddario) do tohto projektu nevyznejú nejak moc ucelene a ich súhra je skôr bezvládnym utrpeným v tápajúcom scenári, dokonca ani skúsenejší herec ako Stanley Tucci nedokáže zo svojej úlohy viac dostať než otravne pobehujúceho učiteľa vypúštajúceho z úst jeden suchý výmoľ za druhým. V rámci akcie je to prevážne dosť odbité tak ani tu si človek nepríde na svoje, trikovo nevýrazné a aby toho nebolo málo, tak ani prerod do 3D efektu moc nevyšiel a pri sledovaní tento element pôsobil maximálne rušivo. Takže po nie príliš vydarenom prvom diely prišlo dokonca ešte povrchnejšie podané pokračovanie, ktoré sa stratí medzi množstvom podobných fantasy zlátanín posledných rokov.

Hodnotenie filmu: 20%

Originálny názov filmu: Percy Jackson: Sea of Monsters
Komerčný ohlas filmu Percy Jackson: More oblúd (k 25.8.2013):
Rozpočet: $90 miliónov
Otvárací víkend v USA: $14,401,054
Tržby v USA: $48,974,060
Tržby mimo USA: $62,074,000
Tržby Celosvetovo: $111,048,060

V Slovenských kinách od 15.8.2013

Percy Jackson 2 (1)

Napísal: Matúš Gajdošech