Pavol Petrik sa topil v Rieke!

Pavol Petrik & Band sa singlom Rieka vracajú k svojim hudobným základom. Hoci sa so skladbou Tajný sen, ktorá bola postavená na elektronických pilieroch, vyšplhali v rebríčku hranosti na slovenský Olymp, s príchodom nového člena – gitaristu Braňa Kociova sa partia Košičanov rozhodla pre priamy ťah v dominantnej pop rockovej réžii.

„Náš aktuálny singel je postavený na Braňových gitarách, k čomu nás, okrem iného, motivovala vízia nového koncertného programu, kde nielen túto, ale aj ostatné skladby plánujeme odpáliť od podlahy,“ zdôraznil Pavol Petrik.

Pavol

Autorom základnej hudobnej linky je Pavol Petrik, no finálna verzia je kolektívnym dielom. Textom prispel Miro Jaroš. Keďže strategická dávka inšpirácie nakopla mladých hudobníkov až počas finálnych úprav, pridali si v štúdiu dva mesiace navyše. „Keď sme si povedali, že sa vrátime k poctivému pop rocku, hľadali sme text, ktorý by sedel do našich predstáv a z viacerých možností ma najviac zaujali verše od Mira Jaroša. Do štúdia sme však prichádzali s úplne iným refrénom, no slová v ňom sa mi zdali nasekané a tým pádom pre poslucháča náročné. Preto sme ho od základu prerobili, textársky, aj melodicky. Hoci sme mali skladbu dokončenú na začiatku októbra, hrali sme sa s ňou a dokončovali ešte dva mesiace. Verím, že to stálo za to, lebo v kapele máme z celej piesne veľmi dobrý pocit,“ vysvetľoval P. Petrik.

Singel Rieka dýcha romantickou atmosférou obalenou pop rockovými aranžmánmi. Pavol Petrik & Band stavili na jasne identifikovateľné frázy, ktoré však na druhej strane nechávajú voľné pole pôsobnosti pre kreovanie nálady podľa vlastnej fantázie. „Ak s niekým spolupracujem, nechávam mu voľnú ruku, ale s výsledným dielom sa musím stotožniť. V prípade textu je to o to viac dôležité, že pokiaľ mám predať emócie na pódiu, nemôžu byť proti mojej srsti. V tomto prípade sme s Mirom našli spoločnú reč veľmi rýchlo. Som si istý, že ak si ľudia začnú túto pieseň pospevovať, rýchlo ich zaujme. Každý si v Rieke môže nájsť aj hlbší zámer, no nie je to podmienkou. V štúdiu sme mali stále na pamäti, že robíme komerčnú pop rockovú muziku a týmto spôsobom sme si dali záležať i našom novom singli,“ dodal P. Petrik.

Zdroj:  Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Ján Varchola
Publikoval: Redakcia GREGI.NET