Partylife & COD crew open air: Matrix & Raiden posilnia line up!

Ak by sa Vám zdalo, že na tejto party bude príliš temno a plechy budú v ponuke po celú noc môžete sa mýliť… Náš prevažne therapy lineup doplnia aj dvaja dnes už pionieri dnbsovej scény dji Matrix & Raiden…

Ak ste náhodou ešte na nich nestihli naraziť, skúste si prečítať o ich hudobnom vývoji a možno aj Vás začne trápiť otázka, či sa neoplatí vidieť tuto show LIVE ..?

Matrix

MATRIX aka Jamie Quinn našiel cestu na drum n bassovú scénu cez niekoľko producentských úspechov na labely SS´s New Identity Recordings ešte predtým, ako v roku 1997 rozbehol vlastný label-METRO, dnes vysoko rešpektovaný djmi po celom svete!

Vynikajúca kvalita produkcie, ktorá zaznamenala niekoľko prelomov vo svetovej dnb scéne, ako aj kvalita samotného djingu, vyniesla Matrixovi označenie ako jeden z najrešpektovanejších postáv na svetovej dnb scéne. Jeho vinyl s názvom “Sleepwalk LP”, ktorý vyšiel na labeli VIRUS ukázal, že bol viac než bežnou doskou. Dôkazom toho boli jeho remixy známych trackov ako “Medicine”(Ed Rush & Optical), „Phone Call“(Klute), ktoré sa stali klasikou na scéne.

                                       
RAIDEN aka Chris Andrew Jarman, silne ovplyvnený industriálnym zvukom techna a slabosťou pre zlomený beat, zmiešal tieto dva tvorivé elementy, hlboké a temné zvuky, ktoré sú jedinečne prepojené s elementmi funk-u a nepochybne tak vytvoril vlastný štýl v tomto žánri drum and bassu. Jeho hudobnícke začiatky siahajú až do roku 1994, kedy bol frontmanom hardcorovej kapely. V ’97 mu niekto pustil zopár skladieb labelu No U-turn. Vtedy sa všetko zmenilo, bola to práve ťažká basová linka, ktorá vytýčila jeho ďalšiu cestu.

Raiden

Jeho príchod na drum and bassovú scénu v roku 2002 bol výsledkom stretnutia s Dj Friction a Nu Balance v Airtlight štúdiách, kde produkoval svoj sound pre label Transparent. Čoskoro nato zaujala jeho produkcia vydavateľstvo Ranegade Hardware, pod ktorým vyšla aj klasika “Fallin“, ktorá prevalcovala svetové hitparády a bola vyhlásená v top 20tke najlepších trackov roku v Musik magazine.

V roku 2003 nasledovalo ešte niekoľko “epických” trackov na labeloch ako Trouble on Vinyl, Barcode či Transparent.

Zásoba ťažkotonážnych zvukov, ktoré sú pre jeho produkciu príznačné a jedinečné, zabezpečila Raidenovi miesto medzi najuznávanejšími producentmi súčasnej scény. Aktívne spolupracuje s menami ako Trace, Bad Company, Kemal, Keaton, Technical Itch, Mampi Swift, Friction, Usual Suspects, Muffler, Nu Balance a mnoho ďalších. Raiden v nedávnej minulosti zoskupil názorovo podobných producentov ako (Temper D, Panacea, Prode…) a sformoval label Offkey, ktorého najväčšou devízou bolo skåbenie techna a dnb soundu do nového unikátneho a priekopníckeho formátu. Toto všetko posunulo Raidena na miesto medzi najhranejších a najtalentovanejších producentov súčasnej scény.

Vďaka svojej produkcii si zahral takmer na všetkých svetových kontinentoch. Je rezidentom najväčších svetových drum and bassových nocí ako Therapy Sessions či Renegade Hardware nights v londýnskom End klube.

V súčasnosti sa tento veterán dnb scény podieľa na projektoch ako Temah, či Voo-doo rec., čím prenáša svoj priekopnícky zvuk do celého spektra dnb sceny na svete. V poslednej dobe sa začal venovať  aj svojmu novému techno projektu pod svojím menom ako Chris Jarman.

Therapy session Melbourne part1
Raiden & Meth – Temah show

Pre viac aktuálneho infa check pleas …
FB eventu: https://www.facebook.com/event.php?eid=145923285485826
COD Fanpage: https://www.facebook.com/pages/CODE-OF-DARKNESS/131309966882891

COD

Zdroj: COD
Publikoval: Redakcia GREGI.NET