Partia prazvláštna a rozmarná – Tři sestry po rokoch opäť v MMC

Je ich osem a dohromady tvoria najslávnejšiu sesterskú trojicu na svete. Ich kosoštvorcový znak pozná hádam každý fanúšik pivného rock and rollu. Tři Sestry – kapela s najvtipnejšími a najlepšími textami po šiestich rokoch opäť v Bratislave – 13.10.2023 v MMC.

Tři sestry sú viac než skupinou, sú to priatelia, kamaráti, rodina, ktorá do svojej komunity vtiahla aj svojich fanúšikov. Súbor kreténov, aj takto sa sami titulovali, zmenil pohľad na krčmový rock. Vtipné texty s nadhľadom a satirou priniesol jeden z najtalentovanejších a najvšestrannejších českých textárov svojej doby – Lou Fanánek Hagen.

Tři sestry vznikli v osemdesiatych rokoch na základoch krčmovej kapely Spálená Tlumivka. Spočiatku mali syrovejší zvuk a z tzv. deratizačného rocku prešli na tzv. ľudový punk. Tri akordové úderné piesne typu Kovárna l, Nechci do ústavu a ďalšie klasiky postupne nahradili pestrejšie aranžmány, v ktorých mali svoje miesto aj akordeón, husle, saxofón. Nie nadarmo boli preto prirovnávaný ku kultovej írskej partičke The Pogues. Táto nová cesta priniesla ďalšie legendárne piesne ako Mexiko, Plesový ráno, Průša se vrací, Konec Bulla Máchy, Lidojedi atď. Úspech ich v deväťdesiatych rokoch katapultoval na rockový piedestál, kde stáli po boku takých veličín ako Lucie či Wanastowi Vjecy. Svojou tvorbou inšpirovali aj ďalšie kapely typu Harlej, Wohnout, Vypsaná Fixa.

Tři sestry prežili personálne rošády, nezhody, zdravotné aj osobné problémy, úmrtie členov, príchod nových žánrov aj mladú konkurenciu. A vyzerá to tak, že to nehodlajú ešte zabaliť. Zatiaľ posledný album im vyšiel v roku 2021 pod názvom Sex drógy rokenról. Kapela teraz pracuje na novom projekte František z Braníka – spoločné dielo s formáciou Synové výčepu – ako pocta ich bývalému členovi, nebohému Františkovi Sahulovi.

Do bratislavského MMC zavítajú Tři sestry 13. 10.2023 po šiestich rokoch v zostave: Lou Fanánek Hagen (spev), Ing. Magor (kapelník, basgitara), Supice Veronika (akordeón, vokály), Ronald Seitl (gitara), Zdeněk Petr (gitara), Franta Vrána (bicie nástroje), Jaroušek (saxofón, klarinet), Rosťa Cerman (gitara).

Tři sestry (CZ); 13.10.2023; Majestic Music Club, Bratislava
https://tootoot.fm/sk/events/64d3f84b1b234e1070ce104d

Zdroj: TS