PARKETOVÝ LEV SA STAL KAPELOU RUŽINOVA.

Partia hudobníkov z Bratislavy, ktorá minulý rok nahrala debutový album, začala letnú sezónu hneď dvomi výhrami v súťaži Kapela Ružinova.

Podujatie organizované mestskou časťou Bratislava – Ružinov a spoločnosťou Cultus Ružinov sa uskutočnilo dňa 1. júna 2019 v amfiteátri pri Štrkoveckom jazere, kde sa okrem Parketového Leva predstavili ďalšie 4 kapely. Chalani už štandardne predviedli výborné vystúpenie. „Prišli sme si to sem užiť tak, ako každý náš koncert“, hovorí spevák kapely Jano. Počas neho ste si mohli vypočuť ich známe piesne, ako napr. Moje dievča, Čierne oči alebo Keď idem domov.

Všetky kapely boli pod drobnohľadom odbornej poroty v zložení skúsených hudobníkov – Katka Korček, Pišta Vandal Chrappa a Peter Peci Uherčík. Po odohraní všetkých kapiel prišlo po krátkej porade k vyhláseniu výsledkov, kde si Parketový Lev okrem 1. miesta s finančnou odmenou 500€, mediálnou podporou rádia Viva a možnosťou zahrať na partnerskom festivale v Srbsku, odniesli aj cenu diváka v hodnote 200€. „Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí nás dnes prišli podporiť, vážime si to“, povedal najmladší zo štvorice, Kubo.

Kapela sa okrem súťaže pod záštitou MČ Ružinov teší aj z postupu do semifinále celoslovenskej súťaže Rocková maturita, kde sa umiestnili rovnako na prvom mieste zo všetkých postupujúcich v rámci kategórie Rock. Levy sa momentálne intenzívne pripravujú na semifinálové kolo, ktoré sa uskutoční dňa 28. júna 2019 na festivale Topfest.

Rovnako tak nezaháľajú ani v koncertoch, ktoré majú naplánované. Najbližšie sa predstavia 7. júna v Planinke pri Trnave, 15. júna v klube BarBar v Topoľčanoch a 22. júna v Liptovskom Mikuláši na dobročinnom podujatí KoterecFest. Koncom augusta predvedú svoje umenie na známom festivale Punkáči deťom.

Zdroj: TS