Parketový Lev dáva animovaným videom poslednú bodku za debutovým albumom.

Bratislavská skupina Parketový Lev zverejnila animovaný videoklip ku skladbe Moje dievča. Bigbítová vybrnkávačka je už druhou piesňou kapely, ktorá získala aj svoju klipovú podobu.

“Už sa pomaly stáva pravidlom, že ma oslovujú kapely v ktorých tvorbe sa objavuje nadhľad a humor, čo sa stalo aj tento krát. Keď mi chalani poslali skladbu Moje dievča, hneď bolo jasné, že si tento projekt bude pýtať niečo netradičné. Takže som sa rozhodol koncepčne pracovať s témou sociálnych sietí a životného štýlu, ktorý môže byť z istého uhla pohľadu plytký, až primitívny. Čo je človek schopný urobiť, aby v tomto mediálnom priestore uverejnil niečo s potenciálom úspechu,” hovorí autor videa animátor, dizajnér a artdirector Norbert Neuschl.

Animované video je v tejto dobe, keď koncerty nefungujú, ideálny prostriedok, ako sa pripomenúť fanúšikom. „Tiež sme nemuseli zhromažďovať „crew“ ako pri živom natáčaní a vyhli sme sa prípadným nepríjemnostiam v týchto časoch,“ upresňuje kapela.

Kapele v zložení Ján a Jakub Hrčkovci, Dafy a Alex Oplt sa tento rok napriek výraznej koncertnej absencii darí. Levy sa tešia z vypredania limitovanej edície vinylovej platne vydanej českým vydavateľstvom PHR records. „Takisto sme milo prekvapení z obsadenia tretej priečky v autorskej súťaži Košický zlatý poklad. Naozaj sme to nečakali,“ dopĺňajú členovia skupiny.

 

Moje Dievča je posledným singlom debutového albumu Parketový Lev. Momentálne kapela už píše materiál k novému počinu, ktorý plánuje vydať v roku 2021.

Zdroj: TS