Para, Vojtik a projekt Plantasia vystúpia na charitatívnom podujatí Doma dobre už túto nedeľu.

Charitatívne podujatie Doma Dobre aj tento rok organizuje Pohoda festival a nezisková organizácia Depaul Slovensko. Uskutoční sa v nedeľu 10. decembra od 13:00 do 17:00 priamo v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul na Ivanskej ceste 32 v Bratislave. Na akcii vystúpi top koncertná kapela Para, skvelý a odvážny Vojtik a exkluzívne budú mať možnosť návštevníci a návštevníčky počuť aj živé prevedenie kultového albumu Mother Earth’s Plantasia od Morta Garsona, ktoré malo premiéru na Pohode v júli. Album naživo zahrá štvorica Kristína Smetanová, Haimoni Balgavá, Peter Kunzo a Martin Majlo Štefánik. Moderátorom podujatia bude Martin Staňo. Návštevníčky a návštevníci môžu prísť podporiť ľudí bez domova a užiť si skvelý nielen hudobný program. Vstup na podujatie je voľný.

Okrem hudobného programu bude pripravený aj program pre najmenších, v rámci ktorého bude k dispozícii detský kútik a svoje predstavenie pre deti od 4 rokov (ale aj pre dospelých) s názvom Kozliatka a vlk zahrá Divadielko Maťo. Pozrieť si budete môcť výstavy, ktoré realizovali a pripravili ľudia bez domova. Pripravené budú aj zaujímavé videoprojekcie, diskusia a workshop. K dispozícii bude chutná vianočná kapustnica s mäsom za dobrovoľný príspevok, ktorá pre klientov Depaulu bude zdarma.

VSTUP NA PODUJATIE JE VOĽNÝ. Návštevníci a návštevníčky ale budú môcť podporiť zbierku určenú na pomoc ľuďom bez domova.

LINE-UP:
13:00 Door open
14:00 Plantasia
14:45 Divadielko Maťo: Kozliatka a vlk
15:00 Vojtik
15:30 Diskusia: Pracovať v Depaule je super!
16:00 Para

Cieľom podujatia je pomôcť ľuďom, ktorí prišli o svoj domov, šíriť osvetu a upozorniť spoločnosť na skutočné problémy ľudí bez domova, pre ktorých je zima kritickým obdobím. Podujatie Doma dobre zároveň podporuje výzvu „Adoptuj si posteľ“, za ktorou stojí Depaul Slovensko. Ľudia bez domova sú ako my. Mnohí stratili zamestnanie, milovanú osobu alebo trpia vážnou chorobou. Depaul Slovensko je nezisková organizácia, ktorá sa snaží pomáhať všetkým, ktorí zostali na ulici. Pretože ulica nie je a pre nikoho nemôže byť domov.

Návštevníci a návštevníčky so sebou môžu doniesť aj materiálnu pomoc v podobe uterákov a diek, ktoré zahrejú ľudí bez domova, trvanlivé potraviny ako cukor, citrodeko alebo čaj a funkčné mobilné telefóny aj s nabíjačkou, ktoré pomôžu zaradiť sa ľuďom bez domova na pracovnom trhu.

Viac o práci a pomoci ľuďom bez domova sa dozviete na webe depaul.sk a adoptujsipostel.sk.

Tento projekt finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj – najlepšie miesto pre život, Nadácia mesta Bratislavy a mediálni partneri Rádio_FM, Aktuality, Startitup, Obkec a Citylife.

Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/218077614570112

Zdroj: Pohoda