Päfgens vydávajú nový album svojho krehkého shoegazu. Päfgens – Tinyold Hands!

Pochádzajú z Popradu a Petržalky, kapelu založili a prvé koncerty odohrali vo Varšave a aktuálne žijú v Berlíne. Päfgens je projektom dvojice Jana Kočišová a Filip Drábek, ktorí sa na Slovensku roky motali okolo organizovania koncertov a vydávania hudby, aby po odchode za hranice rozbehli vlastný hudobný projekt. Pod škótsko-poľským vydavateľstvom Too Many Fireworks vydávajú 9. decembra svoj nový album nazvaný Tinyold Hands.

Päfgens, partnerský pár v hudobnom aj osobnom živote, tvorí krehkú, no zároveň zvukovo pomerne intenzívnu obdobu shoegazu ovplyvnenú lo-fi estetikou, terénnymi nahrávkami a naivným pesničkárstvom. Reverbované gitarové steny sa stretávajú so šeptavými vokálmi a priamočiarými basovými linkami, pozostatkom Filipovho hrania v post-rockových The Ills. Osem skladieb albumu Tinyold Hands, nahraných v štúdiu naživo za menej ako jednu hodinu, zachytáva atmosféru ich koncertov – intímnych, hlasných aj tichých zároveň.

Päfgens začali hrať v roku 2013 vo Varšave pôvodne ako obývačkový projekt, no s koncertovaním si postupne na miestnej scéne našli svoje miesto okolo klubu Chmury a spriaznených shoegazerov Evvolves. V domácom prostredí nahrali jeden dlhohrajúci album, dve EP nahrávky. Od roku 2016 žijú a koncertujú v Berlíne.

Tinyold Hands vychádza pod značkou Too Many Fireworks na CD, kazete a tiež digitálne cez väčšinu streamovacích služieb ako Spotify, iTunes alebo Deezer.

https://www.pafgens.xyz

https://www.faceboo.kcom/pafgens/

https://www.toomanyfireworks.co.uk

https://toomanyfireworks.bandcamp.com/album/tinyold-hands

Zdroj: Päfgens