PACI PAC UŽ TENTO TÝŽDEŇ ŠTARTUJE PO CELOM SLOVENSKU SVOJE TURNÉ “PESNIČKOVÁ ENCYKLOPÉDIA”!

Známa dvojica PACI – Adriana Pešinová a PAC – Mário Praženec sa vydávajú na svoje zatiaľ najdlhšie turné po celom Slovensku, pod názvom “Pesničková Encyklopédia”.  Až na 25-tich miestach sa predstaví nová show-ka pre najmenších, s novými kulisami, pesničkami a kostýmami.

Už tretí rok dvojica pod názvom PACI PAC robí radosť deťom po celom Slovensku svojími pesničkami.Tento detský projekt, za ktorým stojí bývalý gitarista kapely INE KAFE, Mário Praženec a talentovaná herečka Adriana Pešinová sa rozhodol obnoviť svoju show, a dokonca precestovať s ňou celú krajinu. Jesenné turné nesie názov „Pesničková Encyklopédia“, a už to napovedá, že program bude ladený nielen zábavne, ale aj náučne.

7 MILIÓNOV VIDENÍ…

Ich prvý singel „ŤAPY ŤAP“ / https://www.youtube.com/watch?v=fduLfkWV0u4/ malo vyše 7 milión videní, čo svedčí nielen o ich popularite medzi rodičmi, ale najmä o tom, že ich predstavenie milujú deti po celom Slovensku.

„Táto pesnička vznikla úplne spontánne pri mojej malej dcérke Hanke, ktorá pri mojom speve vždy chcela tlieskať a zapojiť sa. A keďže existuje len jedna pesnička o ťľapkaní („ťapy, ťapy, ťapušky…), vymyslel som pre ňu novú a som rád, že si získala toľko detských rúčiek. Zároveň tento song ich učí tlieskať do rytmu, čo naberá aj edukatívny charakter“, vysvetľuje nadšene Majo – predstaviteľ postavičky PAC.

Samotný projekt PACI PAC sa svojou úrovňou radí medzi Spievankovo a Fíha Tralala, kde nejde len o koncert pre najmenších, ale aj o divadelné predstavenie.

 „Som veľmi rada, že som toho súčasťou. Od malička som chodila do divadelného krúžku a milujem deti, ich úprimnosť a fantáziu lebo je neobmedzená a spontánna. Veľa ma vedia naučiť a hlavne sa pozerajú na svet úplne inak ako my dospelý. Naše zábrany a strachy nám neumožňujú byť v dospelom svete niekedy samými sebou. Deti nám ukazujú ako byť aj v tejto dobe neobmedzený a bezprostredný, keď nás niečo teší alebo sa nám niečo podarí. Či už ide o ten náš súkromný, či pracovný svet”, zamýšľa sa detská herečka Adriana – predstaviteľka Paci.

STARO-NOVÁ PESNIČKA AKO POCTA…

Okrem nových kulís a samotnej show, len nedávno vyšiel nový singel “PES A MAČKA” / https://www.youtube.com/watch?v=fItvSMVPbxo /, ktorý určite poznajú naši rodičia.

Presne tento rok bude mať táto pesnička 30 rokov, kedy vyšla na albume Peter, Vašo a Beáta deťom / https://www.youtube.com/watch?v=0N3YrvcJMWg /. V roku 1987 patril tento nosič u detí medzi  najobľúbenejší. Myslíme si, že dnešné deti by mali poznať tieto pesničky, na ktorých vyrastali ich rodičia. Sú tak jednoducho zapamätaľné, až sú nádherné a veľmi chytľavé. Niekedy sa pristihnem, že si hm-kam melódiu  počas dňa”, smeje sa PAC. Videoklip sa nakrúcal v záchrannej stanici MALKIA PARK v Orechowvej Potôni, kde sú umiestnené cirkusové či domáce zvieratká, ktorým bolo ublížené.

“Keď som tam bola prvýkrát, prišlo mi smutno, vidieť toľko týraných zvieratiek. No prístup ochranárov a celkovo prostredie výbehu, ktoré je podľa mňa ideálne ma presvedčili, že to nie je len obyčajná ZOO. Vlastne, to nie je ZOO! Je to domov pre všetky zvieratá. Kde inde natočiť videoklip pre detičky, ako tam kde si ich vážia a starajú s láskou. Verím, ž týmto sme patrične vzdali hold pesničke “Pes a mačka”, hovorí PACI. 

PESNIČKOVÁ ENCYKLOPÉDIA…

Už 14. októbra začína veľké jesenné turné “Pesničková Encyklopédia” a určite odznie aj táto nová cover verzia 30-ročného songu.

“Už sa nevieme dočkať s PACI na deti a ich reakcie pri našej novej show. Veríme, že sa im bude páčiť a najmä, že sa zabavia, vyjašia a aj niečo naučia. Samozrejme, že aj na chvíľku si rodičia budú mocť oddýchnuť, pretože PACI s deckami neustále vymýšľa nejakú interakciu”, uzatvára nadšene PAC.

Zdroj: TS