Otakon: Prvý ročník japonského kultúrneho festivalu!

Dňa 19. a 20. Novembra 2011 sa v Bratislave, v Dome Kultúry Zrkadlový Háj na Rovniankovej ulici číslo 3, uskutoční prvý ročník japonského kultúrneho festivalu pod názvom Otakon. Jedná sa o unikátne podujatie orientované na rôznorodosť fenoménu japonskej kultúry na Slovensku.

Organizátori akcie si pre návštevníkov pripravili bohatý program, ktorý má osloviť ako mladých ľudí, tak aj starších a laickú verejnosť. Súčasťou programu budú prednášky, workshopy, prezentácie, bojové umenia, hry, súťaže a premietanie.

Návštevníci budú môcť zhliadnuť rôzne ukážky japonskej animácie známej pod pojmom Anime. Budú pre nich taktiež pripravené zaujímavé prednášky na tému – japonská kultúra.

Milovníci Japonských bojových umení si taktiež prídu na svoje počas ukážok Karate a Kobudo. Tí mladší určite ocenia sekciu stolových hier a herných konzol, kde budú môcť stráviť svoj čas pri japonskom šachu – Shogi, kartových hrách Magic The Gathering, Yugioh a iných populárnych spoločenských a elektronických hrách.

Organizátori festivalu si pre návštevníkov pripravili aj rôzne súťaže. Nebude medzi nimi chýbať ani v našich končinách čoraz známejší Cosplay.

Súťažiaci sa prezlečú do kostýmov svojich obľúbených postáv a sú hodnotený podľa kvality kostýmu a aj podobnosti s postavou. Pre tých viac nadaných je tu Karaoke, kde sú súťažiaci hodnotení podľa svojho speváckeho výkonu.

Anime Music Video, alebo skrátene AMV – je celosvetovo veľmi obľúbená súťaž, kde súťažiaci posielajú zostrih anime scénok s vlastnou hudbou a výsledný klip je potom ohodnotený.

Pre tých, ktorých hlavným nadaním je dobrá pamäť a hlavne veľa hodín strávených pozeraním anime a čítaním mangy – japonského komiksu je tu súťaž Animekvíz. A aby pri aktivite ducha netrpelo telo, sú tu aktivity, ktoré vyžadujú pohybové zručnosti a to Dance Dance Revolution a Laser game.

Dance Dance Revolution – v srkatke DDR, je fenomén ktorý prinútil veľké spoločnosti ako Sony, Nintendo a Microsoft zamyslieť sa nad virtuálnymi hrami zo stránky fyzických aktivít. Je to aktivita, pri ktorej sa skáče na špeciálnej podložke do rytmu ukazovanom na obrazovke.

Laser game, alebo Laser tag je aktivita podobná paintballu, no účastníci nemajú žiadne špeciálne oblečenie a namiesto paintbalových pištolí sa používajú špeciálne laserové bez akejkoľvek farby, bezpečné a bezbolestné.

Festival vo svojom bohatom programe nepoľavuje ani v noci, kedy je pre návštevníkov pripravená hudobná a tanečná noc s DJ Raavn, Niels&Togo a Tapes not dead. Počas tohto nočného programu sa naši návštevníci budú môcť tešiť aj na dychvyrážajúcu laserovú show.

Až na polhodinovú prestávku po nočnom programe sa návštevníci môžu tešiť na 32 hodín nepretržitej zábavy…

Viac je možné sa dočítať na stránkach festivalu: https://www.otakon.sk

OTAKON

Zdroj: Otakon
Publikoval: Redakcia GREGI.NET