OSMIDIV spojí jedinečným spôsobom radosť z hudby a tvorivých dielní.

Banská Štiavnica sa už po ôsmykrát teší na benefičný koncert OSMIDIV! Pozvánka do miestneho amfiteátru je naozaj exkluzívna. Rôzne hudobné žánre, pestrá paleta workšopov, jednoducho 20. augusta nebude o výbornú zábavu núdza.

Benefičný koncert OSMIDIV organizuje pre osoby s mentálnym postihnutím z Banskobystrického regiónu a okolitých ústavov Občianske združenie Milan Štefánik. Aj tento rok si organizátori dali záležať na tom, aby ponúkli jedinečnú zostavu umelcov. Moderátorka Adela Banášová privíta postupne na pódiu Zlatého slávika Petra Cmoríka, Chiki Liki Tu-a, legendu slovenskej tanečnej scény Maduar, rebela Roba Miklu, či Ženu z lesoparku s charizmatickým Petrom „Šarkanom“ Novákom. To však stále nie je všetko, pretože pozvanie prijala aj skupina Virvar, Stano Lauro, folkový spevák Martin Chrobák a folklór bude reprezentovať PUĽS – Poddukelský umelecký ľudový súbor z Prešova. „Za tie roky, čo organizujeme podobné benefičné koncerty, sme si vždy pozorne všímali, čo deti s mentálnym postihnutím baví najviac. Keďže sú vždy úprimné a spontánne, snažili sme sa aj my pripraviť program tak, aby si v ňom našli všetky žánre a interpretov, ktorí im prinášajú radosť,“ vysvetľoval organizátor Milan Štefánik.

Program odštartuje o 14.00 hod. zumbou Zoli z Galanty a popri koncertoch budú pripravené rôzne náučné woršopy ako enkaustiky – maľovanie horúcim voskom, prútikárstvo, streľba z kuše, výroba šperkov z drôtu, maľovanie na tvár, výroba doplnkov z kože, razenie mincí, maľovania na plátno a  ozdobovanie sádrových odliatkov. „Bez tvorivých dielní si už naše benefičné koncerty ani nevieme predstaviť. Decká sa pustia do práce vždy s dokonalým oduševnením a je fascinujúce sledovať, ako si vedia vážiť každú pozornosť, ktorú im venujeme,“ dodala M. Štefánik.

Vstupenky budú dostupné v predpredaji – 12,00 €, na mieste – 15,00 €. Zľavy: Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím, pre držiteľov ZŤP, pre deti z detských domovov a pre deti do 140cm v sprievode dospelej osoby. Predpredaj – Ticketportal, Čajovňa klopačka, Informačné centrum Banská Štiavnica. Zmena programu je vyhradená.

Text: Daniela Sokolovičová a Imrich Makó
Foto: Katarína Orešanská, Petra Sekáčová, Marek Vaco a Ján Koťo
Video: Leviceonline.sk