Oslava života v spojení Juraja Hnilicu a Campana Batucada

Minulý rok počas festivalu „Campana fest“ v Nitre vzniklo jedinečné spojenie pesničkára Juraja Hnilicu a bubeníckeho orchestra Campana Batucada, z ktorého nám tieto dve hudobné telesá prinášajú nádherný, audiovizuálny záznam piesne s názvom „PieSen Života“, ktorá je sama akousi oslavou života ako takého.

Výnimočné na tomto spojení je to, že vzniklo v deň kedy Campana Batucada oslavuje svoje narodeniny a aby toho nebolo málo, v ten istý deň oslavuje aj samotný Juraj Hnilica. „Celé toto spojenie je pre mňa neskutočne magické, keďže takto pekne ako to celé do seba zapadlo, by sme to ani nedokázali my sami vymyslieť. Jedno veľké vesmírne kúzlo.“ dodal Hnilica.

„Život je rytmus. Je v chôdzi, je v tlkote srdca, je v reči, je v dýchaní, je v práci či pohybe. Preto som moc rád, že sme mohli roztancovať rytmom aj túto krásnu Jurajovú pieseň. Od prvého stretnutia s ním mám pocit, že sme starí kamaráti. Naša spolupráca je od začiatku veľmi úprimná a pravdivá. Teším sa na jej pokračovanie.“ poznamenal dirigent a zakladateľ Campana Batucada Igor „Presidente“ Holka.

Campana fest je každoročný festival v Nitre, ktorý organizuje Igor Holka spolu so svojím tímom. Výnimočné na ňom je to, že nemá žiadnych sponzorov a aj napriek tomu na ňom v minulom roku účinkovalo vyše 300 účinkujúcich. Je o láske k muzike a životu a ako tvrdí jeho zakladateľ: „Je o veľkých srdciach.“

Aktuálne prebieha špeciálne, akustické turné Juraja Hnilicu a najbližšie zástavky sú v týchto mestách:

Levice 30.3.2023
Praha 31.3.2023
Nové Mesto nad Váhom 14.4.2023
Kežmarok 22.4.2023
Námestovo 26.4.2023
Liptovská Teplá 29.4.2023
Lučenec 30.4.2023
Žiar nad Hronom 3.5.2023

…viac info na http://www.durikes.sk/koncerty

PR správa: Jozef Dančík
Foto: Juraj Valkovič