ORIGIN prvýkrát pod Urpínom!

Smrtiaca technika a brutalita sa blížia do Banskej Bystrice! Mladá agentúra Loud Farm Booking si tentokrát prichystala dávku extrémneho death metalu; pod jej taktovkou sa v samom srdci Slovenska predstaví kapela ORIGIN. Americká veličina otrasie základmi Tartaros Rock Clubu a to už v piatok, 20. apríla 2018.

ORIGINtechnical brutal death metal (USA)

RINGS OF SATURNtechnical deathcore (USA)

HIDEOUS DIVINITYtechnical death metal (ITA)

GRAVESLAVEbrutal death metal (USA)

 

ORIGIN sú na scéne úctyhodných 20 rokov. Už od vydania eponymného debutu z roku 2000 si začali budovať meno ako jedna z najrýchejších a najtechnickejších metalových kapiel na scéne. Ich nezastaviteľné blastbeaty, krkolomné riffy a kombinácia všemožných brutálnych vokálov z nich urobili fenomén nielen v rámci death metalu. Presadiť sa celosvetovo im pomohli najmä albumy „Echoes Of Decimation“ (2005) a „Antithesis“ (2008). Nasledujúca doska „Entity“ (2011) už len potvrdila ich pozíciu lídrov technical/brutal deathu.

Po získaní mena, vybudovaní veľkej základne fanúšikov, inšpirovaní mnohých ďalších kapiel a vydaní jediného slabšieho diela („Omnipresent“) sú dnes ORIGIN späť v plnej sile. Minulý rok im vyšiel už siedmy album, nazvaný „Unparalleled Universe“ a štvorica Američanov ním opäť dokázala, kto vládne tomuto divokému žánru. Kapela koncom marca vyrazila na európsku časť očakávaného turné „The Unparalleled World 2018“, v rámci ktorého sa premiérovo predstaví aj pod Urpínom. Bude to ich jediná slovenská zastávka pre tento rok.

Špeciálnym hosťom na tour sú americkí technici z trochu iného súdka. RINGS OF SATURN pochádzajú zo slnečnej Californie a prezentujú sa moderným, progresívnym, no nemenej šialeným technical deathcorom. Ich tvorba sa točí okolo vesmíru a príbehov o mimozemskej invázii, pričom samotné kvarteto definuje svoj štýl ako „aliencore“. Najnovším zásekom v ich diskografii je CD „Ultu Ulla“ (2017).

Medzi supportmi sa predstavia aj HIDEOUS DIVINITY z talianskeho Ríma. Táto formácia produkuje technický, čiastočne brutal, no najmä umne prepracovaný death metal s masivným, čistým zvukom a výborne zrozumiteľným growlingom. Ich najaktuálnejší počin „Adveniens“ (2017) sľubuje poriadne našlapaný masaker s klepačkami a všetkým, čo k tomuto štýlu patrí.

A koncertný večer otvoria nováčikovia na scéne, GRAVESLAVE zo štátu Minnesota. Títo americkí mladíci pokračujú v odkaze starej death metalovej školy brutálnejšieho strihu, vsádzajú na razanciu a na tomto turné určite nebudú len do počtu. Zatiaľ nemajú vydavateľa, svoj minuloročný debut Sick/Nasty si vydali sami.

Táto extrémna hudobná jazda sa na Slovensku uskutoční už 20. apríla 2018. Miestom činu bude Banská BystricaTartaros Rock Club.
Začiatok koncertu je stanovený na 18:30, prvá kapela to odpáli od 19:00.

Vstupenky zakúpite v sieti Predpredaj.sk, ich cena je 22 €. Vstupné na mieste bude za 25.
Hracie časy nájdete už čoskoro na FB evente.

Zdroj: TS