Orchester Jeana Valjeana  predstavuje novinku Donďa. Je o láske obľúbených hercov Dominiky Kavaschovej a Daniela Fischera.

Orchester Jeana Valjeana  je unikátny projekt, ktorý založili herci. V týchto dňoch vydáva prvý album, ktorý ohlasuje singel Donďa. Je venovaný krásnej herečke Dominike Kavaschovej. Napísal ho líder orchestra, herec Daniel Fischer ešte v časoch, keď spolu študovali na vysokej škole a talentovanú herečku takto prezývali. Pesnička vznikla v spolupráci s hudobným producentom Adamom A. Kurucom a výsledkom je temperamentná skladba s vtipným textom. V klipe hviezdi samotná múza pesničky – Dominika. Mladí herci totiž tvoria pár a svoju lásku oslavujú aj týmto singlom. 

Originálny Orchester Jeana Valjeana  zverejnil klip Donďa. Základ pesničky vznikol ešte v čase, keď líder kapely, herec a hudobník Daniel Fischer, chodil na Vysokú školu múzických umení a jeho spolužiačkou bola Dominika Kavaschová, ktorú volali Donďa.

„Napísal som ju ešte počas štúdia pre moju vtedajšiu kamarátku Dominiku, nič netušiaci o nevyspytateľnosti osudu. Nikdy by mi nenapadlo, že po toľkých rokoch budeme nakoniec s Dominikou spolu. Skladba Donďa mala pôvodne inú podobu, ale nahrávka z tohto obdobia sa zvukovo a produkčne nikdy nedoklepla do finálnej podoby,“ vraví Daniel Fischer.

Súčasnú podobu dal skladbe hudobný producent Adam A. Kuruc, s ktorým  Orchester Jeana Valjeana pripravil svoj prvý album. 

„Túto skladbu som chcel v prvom rade dokončiť, lebo som ju chcel dať Dominike ako darček k narodeninám a pieseň pustiť von až časom, po prvom albume. Všetko je však nakoniec úplne inak. Nápadom urobiť skladbu v duchu 80. rokov som si na začiatku až taký istý nebol.  Po dokončení sa však ukázalo, že to pre skladbu bola najlepšia možná cesta,“ dodáva Daniel Fischer.

Skladba má aj videoklip, v ktorom nehrá nik iný, ako samotná Dominika Kavaschová, ktorá prispela do skladby i zopár tónmi. Časť improvizovaného vokálu, ktorý Daniel spieva v strede skladby, je totiž melódia, ktorú Dominika zložila a hrávala na klavíri počas štúdií.

„Nikdy pre mňa nebolo otázkou prečo a či podporiť túto kapelu. Po pravde som na to čakala roky, od prvého koncertu, keď som Orchester Jeana Valjeana videla prvýkrát hrať naživo na našej beánii. Bola som nadšená z ich energie, radosti, textov, hravosti a chuti úprimne nás baviť a roztancovať dav. Mám niekoľko obľúbených piesní, ale samozrejme pieseň Donďa, ktorá je venovaná mne, je moja najobľúbenejšia. Každú ženu poteší, keď o nej muž zloží zamilovanú pieseň. Cíti sa potom výnimočne,“ uzavrela Dominka Kavaschová.

Merch orchestra je tu: https://shop.rukahore.sk/ojv

Orchester Jeana Valjeana vznikol v roku 2006. Založil ho Daniel Fischer so spolužiakmi z konzervatória. Pôvodne bol projekt založený ako čisto herecká kapela, no počas rokov sa jej zloženie menilo a dnes ju tvoria traja herci a dvaja hudobníci.

Členovia orchestra sú:

  • Daniel Fischer – gitarista, spevák, autor hudby a väčšiny textov OJV, herec a člen činohry SND
  • Daniel Žulčák – klávesák a vokalista OJV, člen SKD Martin
  • Lukáš Dóza – vokál(rap), perkusie OJV, ako herec na voľnej nohe sa pohybuje medzi divadlami LaKomika, Divadlo v podpalubí, SND a Aréna
  • Vojtech Geleta –  bubeník OJV, absolvoval konzervatórium v Bratislave a súkromné hodiny Howarda Curtisa v Grazi, skvelý muzikant
  • Juraj Varga – basový gitarista OJV, pôsobí aj v Moduse a v  Rednexe

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE