Orchester Bratislava Hot Serenaders sa vracia na pódium!

Najznámejší slovenský orchester, ktorý sa venuje džezovej hudbe 20. a 30. rokov – Bratislava Hot Serenaders, po nútenej prestávke opäť zahrá naživo svojim poslucháčom už tento mesiac.

Keďže hygienické pravidlá ešte stále neumožňujú organizáciu kultúrnych podujatí, rozhodol sa orchester priniesť svoj pravidelný koncert v priamom prenose prostredníctvom internetu. Najbližší plánovaný profilový koncert sa 31. mája teda opäť uskutoční, ako každý mesiac, v Spoločenskom dome Nivy v Bratislave. Tentokrát však bez prítomnosti publika. „Divák tak doma pred obrazovkou získa v podstate najlepšie miesto v sále!“ hovorí s úsmevom kapelník orchestra Juraj Bartoš. Kamera bude naozaj umiestnená na ideálnom mieste v strede sály, aby mal divák pocit, že sedí na koncerte a nie doma pred obrazovkou. Prenos pripravuje orchester v spolupráci so sieťou Ticketportal, kde sa prístupové kódy dajú získať za symbolickú cenu, a aj samotný prenos bude umiestnený na tomto portáli, na adrese: www.ticketportal.sk/video Kvalitné pripojenie do internetu poskytla sponzorsky spoločnosť Rainside.

„K dispozícii sú, samozrejme, aj seniorské prístupy, a máme už potvrdené od našich stálych poslucháčov, že postup na ich získanie zvládnu aj staršie ročníky bez problémov J,“ dopĺňa spevák a manažér orchestra Miloš Stančík.

Zároveň sa orchester rozhodol bezplatnými prístupmi v tejto zložitej situácii podporiť projekt Portálu Malina, ktorý je zameraný na potešenie seniorov v zariadeniach sociálnych služieb. Portál Malina dnes združuje 250 zariadení zdravotnej a sociálnej starostlivosti po celom Slovensku a už vyše roka pomáha rodinám najbezvládnejších seniorov nájsť vhodnú pomoc.

www.serenaders.sk
www.facebook.com/hotserenaders
www.facebook.com/events/260955425091051/

Zdroj: TS