Orchester Bratislava Hot Serenaders prináša ďalší, v poradí už trinásty album s názvom As Time GoesBy

Orchester Bratislava Hot Serenaders oslavuje tridsiate výročie svojho pôsobenia najlepším možným spôsobom, a tonovým, v poradí už trinástym albumom. Pôvodne ho členovia orchestra chceli optimisticky nazvať My Troubles AreOver, v nádeji, že pandémia už pominie a svitne na lepšie časy. Nakoniec sa však rozhodli pre názov As Time Goes By,čím chcú svojim fanúšikom pripomenúť, akú dlhú a úspešnú cestu už spoločne prešli.

Svetová premiéra tohto nového albumu sa uskutočnila v priestoroch Kulturfabrik Hainburg, kde orchester už tradičnehráva na festivale venovanom odkazu Josepha Haydna.

Trinásty album orchestra Bratislava Hot Serenaders prináša dvadsať skladieb, ktoré patria k najlepším a najhranejším kusom tejto i minulých sezón. Trinástka teda pre orchester a jeho priaznivcov rozhodne neznamenánešťastné číslo.

Titulnou skladbou albumu As Time Goes By je rovnomenná svetoznáma pieseň, ktorú preslávil kultový film Casablanca. Bola zaradená medzi 10 najväčších hitov 20. storočia.

Album v tomto náročnom pandemickom období mohol vyjsť aj vďaka Fondu na podporu umenia.

Bratislava Hot Serenaders

Unikátny slovenský jazzový orchester je špičkovým hudobným telesom svojho druhu na svete. Špecializuje sa naautentickú interpretáciu jazzovej a tanečnej hudby 20. a 30. rokov. Na Slovensku je širokej verejnosti najviac známyspoluprácou s legendárnym Milanom Lasicom, s ktorým nahral tri úspešné a populárne albumy (Ja som optimista,Celý svet sa mračí, Keď zastal čas). Neoddeliteľnou súčasťou orchestra sú speváci – crooner Miloš Stančík adievčenské vokálne trio Serenaders Sisters. Umeleckým vedúcim orchestra je známy špičkový trubkár a pedagóg JurajBartoš.

Orchester má za sebou veľké množstvo koncertov na domácej i zahraničnej scéne, ako aj množstvo úspešných vystúpenína prestížnych jazzových festivaloch v Európe a Ázii. Pravidelne koncertuje na svojej domovskej scéne v spoločenskom dome Nivy v Bratislave, kde aj nahráva svoje albumy.

Zdroj: TS