OravaJazz už tento víkend!

Cez víkend sa hornooravské Námestovo premení na jazzové mestečko a bude hostiť niekoľko slovenských a svetových jazzmenov. Počas dvoch večerov ponúkne návštevníkom jeden predkoncert a osem koncertov hudobníkov z piatich krajín.

Medzi headlinerov festivalu patrí slovenský umelec a multiinštrumentalista Marián Čekovský, poľská jazzová legenda Janusz Muniak a americko-slovenské zoskupenie Chicago Blues Connection. Už štvrtý ročník festivalu sa uskutoční v piatok 18. a v sobotu 19. októbra v Dome kultúry v Námestove.

Organizátori sa rozhodli na festivale ponúknuť priestor aj mladým začínajúcim hudobníkom, možno budúcim jazzovým hviezdam, keďže sa počas predkoncertu festivalu predstavia žiaci ZUŠ Ignáca Kolčáka. Vystúpenie Janusza Muniaka je presunuté na sobotný večer, takže si počas druhého festivalového dňa vypočujeme až päť formácií. Program sa tak pravdepodobne predĺži o hodinu, no dúfame, že bude o to hodnotnejší.

Jediný jazzový festival na Orave tak zaručene ponúkne návštevníkom kvalitné koncerty hviezd jazzovej scény a veríme, že si odnesú nezabudnuteľné zážitky.

Všetky aktuálne info a kompletný program nájdete na www.oravajazz.sk.

OJF_HZ_A5

Zdroj: Veronika Majdová, PR manažér festivalu