Optimistická novinka Martina Haricha o klamároch, ktorí nám menia životy

“Klamári” sú aspoň silnou múzou” – Martin Harich prichádza s chytľavou novinkou LIAR. Tentokrát sa však nejedná o klasickú “harichovskú” baladu, ale o optimistickú pohodovku v angličtine.

Martin: Každý nejakého poznáme. Sú klamári tichí, hlasní, ale takí, ktorých milujeme. Tentokrát nehovorím o tých, ktorí znepríjemňujú život nás všetkých a sú ich plné noviny. Je to komplikovaná téma iba na text jednoduchej pesničky. Nechcel som, aby z toho sálala nijaká ponurá nálada. Naopak. Skladbu LIAR sme už hrávali v lete na koncertoch, takže skalní fanúšikovia ju už dobre poznajú. Je to ten typ pesničky, ktorý vás dokáže nachvíľu oprostiť od reality a posunúť k iným myšlienkam.  Po celých 12 rokoch, čo sa živím hudbou, som mal zvláštny blok hrať na koncertoch pesničky skôr, ako “oficiálne” vyšli. To, že sme si skladbu LIAR poriadne predhrali jej veľmi pomohlo. Takto vyhratú sme ju nahrali u Randyho v štúdiu BASEMENT v Prešove a dnes posielame do sveta.

Randy Gnepa (BASEM3NT studio): Bol som prekvapený akým spôsobom sa Martin za tých niekoľko rokov vypracoval. Je z neho skvelý pesničkár, ktorý má jasnú, no napriek tomu stále otvorenú, predstavu o skladbe, ktorá vzniká. Zakaždým, keď mi niečo poslal, tak som si povedal: “Wau, ako ho to napadlo ?” Pecka :)

Pokračuje Martin: Keď sme nahrávali môj album NECH v štúdiu Mekyho Žbirku, nad mikrofónom visel papier s nápisom “Hudba stojí čas”.  “LIAR” ho dostal (na dnešnú dobu) viac než dosť a teraz môže ísť “vyzretý a vyhratý” do sveta. 2023 bol pre mňa predovšetkým rokom koncertným a tak som toho veľa nevydal. (okrem skladby Birdstrike).  V roku 2024 mám teda v pláne vydávať množstvo novej hudby a skladbou LIAR by som to chcel odštartovať.

Liar na Spotify
Liar na Youtube 

Spotify
Youtube
Instagram
LinkTree

Zdroj: TS