Open Air Festival 2012: Rizzle Kicks – svieži hip hop z Anglicka!

V Brightonu, mìstì s kultovní hiphopovou scénou, pùsobí nejen vìhlasný Fatboy Slim, hvìzda letošního ročníku Open Air Festivalu, ale taky dva dvacetiletí mladíci Jordan „Rizzle“ Stephens a Harley „Sylvester“ Alexander-Sule. Říkají si Rizzle Kicks a jsou první hiphopovou vlaštovkou na OAF. Jejich pecka “Mama Do The Hump“, kterou Fatboy Slim produkoval, se začátkem tohoto roku dostala až na 2. místo britské singlové hitparády! Přijďte si smìs old school hiphopu z období 1988 – 92 a popu užít pod širým nebem!
Rizzle Kicks

Když si spolu ještì jako předškoláci hráli v domì Jordanovy tetičky, nejspíš netušili, že je o mnoho let pozdìji jejich přátelství dovede až na přední příčky britských hitparád. Až při náhodném setkání po letech na fotbalovém zápase vznikl nápad napsat pár skladeb a zremixovat nìkteré ze svých oblíbených songù. Pro pobavení přátel začali sdílet vše na internetu, kde si jich brzy všimly i nahrávací společnosti. „Pùvodnì jsme YouTube vnímali jako cestu, jak mùžou naši kamarádi sledovat, co zrovna vymýšlíme. Pak ale rychle rostl počet shlédnutí u všeho, co jsme nahráli,“ vysvìtluje Harley.

Rizzle Kicks

Jejich sdílená vášeň pro fotbal dala základ nejen tvorbì, ale i názvu dua a tak jako Rizzle Kicks mohli začít pracovat na své debutové desce Stereo Typical. První dva singly, Down With The Trumpets a When I Was a Youngster, dosáhly okamžitého úspìchu u britských posluchačù a hned po vydání se ocitly v žebříku Top 10. Netrvalo dlouho a o Rizzle Kicks se začaly zajímat i hudební festivaly, a tak se duo předvádí na pódiích vedle takových hiphopových hvìzd, jako je Dizzee Rascal nebo The Streets. Nejúspìšnìjší jsou ale zatím doma i v Evropì s už zmínìnou skladbou Mama Do The Hump.

Další novinkou OAF je také redesign webových stránek s novou grafikou festivalu včetnì loga:https://www.openairfestival.cz/

Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET