Open Air Festival 2012: Gorillaz Sound System!

GORILLAZ SOUND SYSTEM míří na svou českou premiéru – na Open Air Festival Praha / Panenský Týnec – Open Air Festival přináší slibovanou vánoční nadílku v podobì prvního headlinera. Fanoušci si mohou už dnes dárek s pořádnì pestrou mašlí rozbalit. Najdou v nìm Gorillaz Sound System, hudebnì-vizuální projekt, vycházející z animované superskupiny Gorillaz.

Gorillaz Sound System („GSS“) přináší hudbu i obří vizuální show Gorillaz, kterou hraje ve čtyřčlenné sestavì. GSS doplňují navíc hostující zpìváci a muzikanti – převážnì zpìváci a MC´s – Rosie Wilson, beatboxer Killa Kella, De La Soul a občas zavítá samotný Damon Albarn, jako letos 1. 12. v londýnském 100 Clubu. Gorillaz Sound System je první ze série zahraničních jmen, další pořadatelé odhalí v příštím roce. Aby dárkù pod stromkem nebylo málo, “OAF” ještì stále nechává cenu vstupného na nejnižší možné částce, a to až do konce prosince. Lístek tak fanoušci pořídí v přepočtu už za 330 Kč v rámci akce 1+1 vstupenka zdarma pro členy O2 Extra Klubu, nebo za 660 Kč v předprodejní síti TICKETPRO. Gorillaz a jejich sound system Jak jistì víte, Gorillaz právì vydali album nejvìtších hitù „The Singles Collection 2001 – 2011“, čímž zrekapitulovali deset let svého probourávání na přední příčky svìtových hitparád. A že se je za čím ohlížet – projekt Jamieho Hewletta a Damona Albarna získal pìt cen MTV, cenu NME a řadu dalších.

GSS

Za Gorillaz stáli ale především vìrní fanoušci, druhá deska Demon Days je pìtinásobnì platinová ve Velké Británii a dvojnásobnì platinová v USA. Vùdčí osobnost projektu Damon Albarn popřel, že by výbìr nejvìtších hitù znamenal tečku za projektem animovaných popových hrdinù. „Myslíte, že jsem uzavřel knihu jménem Gorillaz? Nemyslím, že bych takovou knihu mohl uzavřít,” říká Albarn. “V základu vzato, je to pro mì jen dìlání hudby, ať už to znamená cokoliv. Jen teď nejsem ve stavu to dìlat. Co se stalo, cokoliv, co se stalo – za tím vším si stojím. Takže, neuzavírám tu knihu, jen dìlám do té knihy záložku. A teď tu knihu odkládám. V této chvíli prostì čtu jiné knihy,“ dodal Albarn v jednom z interview počátkem roku 2011. Přesto se ovšem s velkými mystifikátory Gorillaz mùžete potkat „naživo“ i nadále – a to právì s Gorillaz Sound System jako na Open Air Festivalu 2012. Aktuálnì jej tvoří Remi Kabaka na perkuse, Paul Stanley-McKenzie na bicí, vizuální tvùrce Roland Hamilton a tajemný Unknown DJ. Vždy si vozí rùzné hosty, převážnì zpìváky a MC – Rosie Wilson, beatboxera Killa Kellu, De La Soul a občas zavítá samotný Damon Albarn, jako letos 1. 12. v londýnském 100 Clubu. „Gorillaz Sound System jsou jediní lidé, kterým vìřím, že dokážou i beze mne pobavit moje kreslené kamarády. Tak jak to vidím, je to jako když papež dává své požehnání jiné farnosti,“ prohlásil Murdoc Niccals, spolutvùrce Gorillaz.

Poprvé se Gorillaz Sound System představili na privátní MTV Send Off párty v Londýnì, to se psal rok 2007. Od té doby zahráli na desítkách akcí – včetnì Creamfields v Anglii, Argentinì a Brazílii, Global Gathering v Austrálii, O’pener v Polsku, Sziget v Maďarsku, Elements v Dubai…

Více informací najdete na www.openairfestival.cz

OAF

Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET