Open Air Festival 2012: Amy Macdonald a Fatboy Slim – prvé dve české festivaloví premiéry!

Open Air Festival (9. – 11.8. 2012) přichází opìt s pestrou hudební paletou, díky které vaše kroky v srpnu nemohou vést nikam jinam, než na letištì v Panenském Týnci. Za elektronickou scénu poprvé na českém festivalu vystoupí legenda taneční hudby Fatboy Slim.

Kytarové sekci bude vévodit písničkářka Amy Macdonald. Oba interprety doplní dříve ohlášení Mando Diao a Gorillaz Sound System. Hudbu všech žánrù obstarají přední kapely české a slovenské scény. Kromì hudebních zážitkù, které rozezní více jak 9 hudebních pódií, festival nabídne sportovní a adrenalinové aktivity, divadlo, workshopy i atrakce pro dìti.

Amy Macdonald


„Snažíme se přivážet ze zahraničí interprety, na které dosud fanoušci čekali marnì, nebo kteří se u nás dlouho neobjevili. Vyslyšeli jsme četná přání fanouškù a oslovili Fatboye Slima. Je skvìlé, že po Faithless a The Chemical Brothers se mohou fanoušci tìšit na další velkolepou párty spolu s Gorillaz Sound System a Bloody Beetroots DJ Set,“ říká Milena Palečková (dramaturgynì festivalu).

Fatboy Slim si po nesčetných zahraničních show pro statisíce fanouškù odbude své premiérové festivalové vystoupení v Česku. Muzikant a producent hudby, která kombinuje elektroniku, big beat, breakbeat a hip hop, obdržel bìhem své více než dvacetileté kariéry mnoho cen MTV i ocenìní za celoživotní přínos. Není se čemu divit – rytmus skladeb The Rockefeller Skank nebo Right Here, Right Now rozeznívá kluby a rozechvívá radiové antény po celém svìtì. Jako další zástupci elektroniky vystoupí po jeho boku i Gorillaz Sound System, audio-vizuální projekt a jediná příležitost, jak si užít hudbu Gorillaz živì s obří animací. Trojici doplní Bloody Beetroots DJ Set, italské elektro-punkové duo v černých maskách.

Fatboy Slim

Elektronickou složku Open Air Festivalu vyváží kytarová scéna a na ní Amy Macdonald. Se svým zvonivým, úderným hlasem, smìsí popu, folku a indie rocku a hity jako This Is The Life nebo Mr. Rock And Roll vystoupí před českým publikem úplnì poprvé. „Amy Macdonald, která právì chystá novou desku, je jednou z nejhranìjších interpretek v českém éteru a doplňuje tak multižánrovost našeho festivalu“ říká Michal Lukeš (pořadatel festivalu). Kytarovou sekci podpoří i Mando Diao, alternativní švédská pìtice inspirovaná hudbou 60. a 70. let.

Kromì zahraničních hostù Open Air Festival samozřejmì nabídne i hvìzdy české hudební scény. Žádaní vtipálci Nightwork, stálice českého pop-rocku Support Lesbiens, „Andìlská“ kapela roku Mandrage, svérázný Xindl X a mnoho dalších hudebníkù se představí na nìkolika festivalových pódiích. Další z hostù – 100°C, Lety Mimo a NiceLand – se už teď na jaře společnì vypraví na Open Air Festival Tour 2012 po českých mìstech, která vyvrcholí právì v Panenském Týnci.

Open Air Festival neláká pouze na koncerty, ale i na divadelní zážitky. V šapitó se představí EKG, literárnì hudební kabaret Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše, Emil Hakl se svým autorským čtením a živá vystoupení televizní show Na Stojáka! Návštìvníci se mùžou tìšit na oblíbené „stojáky“ Karla Hynka, Lukáše Pavláska a Daniela Čecha.

Kromì hudebního programu klade OAF velký dùraz na doprovodnou sekci. Pro celou rodinu je připravena spousta akcí včetnì sportovních a adrenalinových aktivit, workshopù nebo atrakcí pro dìti. Do festivalu se zapojí také neziskové organizace. Více detailù k doprovodnému programu odhalí Open Air Festival v příštích mìsících.

Open Air Festival se svým „zeleným“ zamìřením dostal do vybrané společnosti nejekologičtìjších akcí na svìtì. Komise soutìže A Greener Festival Awards se v obou předchozích ročnících rozhodla udìlit pořadatelùm cenu, což představuje odrazový mùstek a motivaci pro celý tým i tento rok. „V uplynulých dvou ročnících se recyklovalo ještì v prùbìhu festivalu devadesát procent veškerého odpadu a letos bychom chtìli tento podíl minimálnì udržet. Návštìvníci proto budou mít k dispozici nádobí z ekologicky odbouratelného plastu, budou se vykupovat kelímky a na festivalu, stejnì jako v minulosti, budou chodit desítky lidí jako ekohlídky,“ uvedla Dana Dvořáková, ředitelka korporátní komunikace společnosti Telefónica Czech Republic. „Na festivalu je unikátní i to, že udržovat pořádek v jeho prùbìhu bude pomáhat, mimo jiné, i třídící linka,“ dodala.

Vstupenky si mùžete zakoupit v prodejní síti Ticketpro, a to za 880 Kč normální a 1760 Kč VIP. Tyto ceny platí až do konce dubna. Nezapomeňte však na akci 1+1 vstupenka zdarma pro členy O2 Extra Klubu, kde jeden vstup vyjde v přepočtu na 440 Kč a VIP na 880 Kč! Více informací najdete na www.o2extra.cz/klub. Již nyní probíhá také předprodej vstupenek do stanového mìstečka pro rodiny s dìtmi do 12 let. Cena ubytovací vstupenky vč. parkovného je 500 Kč. Kapacita je ale omezená, proto se vyplatí si s jejím nákupem pospíšit.

Stejnì jako loni nabízíme slevu od GTS Alive: Majitelé studentských karet ISIC, IYTC, ALIVE, ITIC mají právo na 150 Kč slevu z aktuální ceny vstupenek (obyčejné i VIP) v rámci předprodeje v síti Ticketpro i z ceny na místì. Sleva platí od 1. dubna do 11. srpna 2012 a lze ji uplatnit na všech pobočkách předprodejní sítì Ticketpro nebo na oficiálních prodejních kasách v místì konání akce.

Více informací najdete na festivalovém webu www.openairfestival.cz

Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET