Open Air Festival 2011: Shapeshifter DJs aj kráska Nakadia!

Praha / Panenský Týnec – Noc Open Air Festivalu dostala další příchuť. Tentokrát pùjde o vydatnou „energickou bombu“ ve stylu tanečních beatù – svou účast totiž potvrdili novozélandské hvìzdy tanenční hudby Shapeshifter ve svém DJ setu. V České republice navíc zahrají vùbec poprvé. Až z Indonésie pochází další DJská celebrita (a modelka v jedné osobì) DJ Nakadia, která vyznává “groovy a funky styl”.

Obì tyto hvìzdy vystoupí v O2 Extra Zónì, kde bude zákazníky O2 čekat také spousta festivalových výhod, jako jsou například slevy na drinky, jídlo, sportovní aktivity, sprchu apod. Členové O2 Extra Klubu budou mít od dnešního dne také jedinečnou možnost zúčastnit se soutìže o VIP pobyt na Open Air Festivalu, takže si celou tuhle parádu budou moci užít v luxusním stylu. Chybìt nebude ubytováním ve čtyřhvìzdičkovém hotelu, odvoz v limuzínì, VIP vstupenky a především jedinečný zážitek – setkání s kapelou Good Charlotte nebo Leftfield, obì patří k hlavním hvìzdám festivalu Samozřejmì stále pokračuje akce 1+1 vstupenka zdarma. Více najdete už dnes na www.o2extra.cz/klub nebo na www.openairfestival.cz.

Nakadia

Open Air Festival nabídne taneční nášup – drum and bass i house

Hvìzdné uskupení Shapeshifter od protinožcù za své pùsobení na scénì posbíralo řadu hudebních ocenìní a počátkem loňského roku se mu podařilo podepsat smlouvu s jedním z nejvýznamnìjších svìtových drum and bassových labelù Hospital. Shapeshifter na Open Air Festivalu zahrají v pátek DJ set (ve složení DJ a zpìvák) a za gramofony je podpoří mimo jiné česká DJská smetánka – duo Brooklyn a Lindee, DJ Suki a MC Tweety Twizta, DJové Akira a Bifidus Aktif s flétnistou Flautistarem, a dvojka 2K a Win.cent.

Sobota bude patřit house music, funku, jazzu a všem dalším “sexy” rytmùm. Hvìzdou dne bude indonéská DJka Nakadia. Její DJská kariéra se ubírala po hodnì zajímavé cestì. Nejprve začala jako modelka a probojovala se až na soutìž krásy Miss Universe. Koncem devadesátých let ji ale chytla jiná vášeň – DJing. Její sety se nesou na vlnì veselé a energií nabité taneční hudby. Svými mixy už Nakadia okouzlila publikum v klubech prakticky po celém svìtì a na letišti u Panenského Týnce ji čeká česká festivalová premiéra. Po bok se jí postaví DJové Ollgoy, Maceo a Groovyluvah.

Shapeshifter – kluci z jazzové školy umí pořádnì vystrčit rùžky

Této pìtici se od svého založení v roce 1999 podařilo za pouhých pár let podmanit novozélandskou i australskou tanenční scénu. Možná, že za to mùže z části jejich talent a zapálení pro hudbu, kterou všichni vystudovali v rámci novozélandské Jazz School. Spíš je to ale talent pro tvorbu atmosferického drum and bassu s duší. Už při vydání debutového LP „Realtime“ získali Shapeshifter cenu za nejlepší vydaný počin v žánru elektronické hudby v BNet Music Awards. Tehdy už Shapeshifter jméno Shapeshifter plnilo halové koncerty. A protože scénu u protinožcù si už podmanili, dalším cílem Shapeshifter se stala Evropa. V rámci své první šňùry kapela nevynechala nejdùležitìjší centra taneční scény – Londýn, Rotterdam, a Edinburgh.

Sapeshifter

Druhé řadové album Shapeshifter neslo název Riddim Wise. Slovíčko „wise“, které znamená moudrost, se stalo pro desku příznačným. Kapela se přiklonila ještì více k atmosferickým a cituplným pasážím, čímž se jí podařilo u publika opìt zabodovat a překonat laťku nasazenou svým debutem. Riddim Wise se stalo po vydání v roce 2004 nejprodávanìjším albem elektronické hudby v novozélandské historii. Také třetí deska Soulstice z roku 2006 se singlem „Bring Change“ kapelu vystřelila k platinovým prodejùm – a to doslova, když platinovou desku na Novém Zélandu získali Shapeshifter pouhé tři týdny po zahájení prodeje.

V roce 2008 už kapelu nemohl ignorovat jeden z nejvýznamnìjších drum and bassových labelù svìta – Hospital Records. Singly z alba Soulstice, které rovnìž vyšlo v Evropì, začali míchat do svých setù přední DJové jako Nu:Tone nebo D-Bridge. Hospital nabídl kapele Shapeshifter smlouvu. Kapela samozřejmì podepsala a její poslední release The System Is A Vampire z loňského roku tak už vyšel po celém svìtì. Následovalo samozřejmì nìkolik koncertních šňùr po Novém Zélandì, Austrálii, Velké Británii i kontinentální Evropì. A letos se konečnì dočkají i čeští fanoušci, Shapeshifter na Open Air Festivalu čeká velká česká premiéra.

Platit kartou se vyplatí – Nezapomeňte si na Open Air Festival vzít svojí kartu MasterCard nebo Maestro – mùžete totiž získat pìkný dárek. Stačí jen zaplatit za drinky nebo jiné dobroty na jednom z pìti festivalových termínálù a pozornost je vaše.

Open Air Festival

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET