Open Air Festival 2011: Rozbieha novú sekciu!

Praha / Panenský Týnec – Do Open Air Festivalu zbývá osm dní, a tak je na čase ukázat další trumfy. Festival již zveřejnil kompletní line-up, na kterém nechybí další kouzelník za gramofony – DJ Benji Boko. Oceňovaný britský DJ a producent se blýskl například spoluprácí s Maxi Jazzem, zpìvákem Faithless a na festivalu okoření “kytarovou sobotu”.


“Kdo z fanouškù ještì neví, jak se do Panenského Týnce dostane, třeba i na Benji Boko, nemìl by promeškat předprodej kyvadlové dopravy,” upozorňuje promotér akce Michal Lukeš. Rezervační systém je v provozu zde. Kapacita autobusù je omezena – pořadatelé proto nabádají ke včasné rezervaci, aby se festivaloví fanoušci vyhnuli tlačenicím.

Co se zmìní oproti prvnímu ročníku?

Na základì připomínek fanouškù se Open Air Festival při svém druhém ročníku zmìní a zlepší v mnhém:
– Systém rezervací i dodavatel autobusù byl po loňských připomínkách na webu a Facebooku vymìnìn.
– Odstraníme zdlouhavé fronty. Jak? Především zavedením předprodeje na parkovištì i stanové mìstečko (https://www.ticketpro.cz/jnp/festivaly/hudebni/530543-open-air-festival.html). Zakoupení lístku předem ušetří peníze i čas.
– Na místì se pak bude o odbavování aut starat ve třech řadách čtyřikrát více asistentù než vloni. Také bezpečnost a úklid zajistí početnìjší skupina festivalových pracovníkù. – Z parkovištì vás odveze až před bránu festivalu zdarma vláček. – Více svìtel a toalet v kempu.
– O nejčistší zvuk se budou starat posílené audiosystémy na hlavních pódiích, pričemž na O2 Main stage to bude rovnou aparát L-Acoustics nejvyšší řady, který je mezi zvukaři považovaný za nejkvalitnìjší vùbec.

Odpovìdi na nejčastìjší dotazy… Klik za klikem

Nová sekce internetových stránek www.openairfestival.cz “jedu na festival” dává krok za krokem odpovìdi na všechny otázky, které budete řešit před odjezdem na letištì nedaleko Panenského Týnce, například:
– nákup vstupenky
– volbu dopravy
– možnosti ubytování
– cestu do areálu
– seznam vìcí, které byste nemìli zapomenout a mnoho dalších podrobností

“Je to chytrá aplikace,” usmívá se manažerka festivalu Marie Marková. “Vysype vám výsledky podle toho, jestli jste muž nebo dívka, jestli jedete autem nebo busem… Prostì každému na míru,” dodává na vysvìtlenou. OAFáci se navíc tento týden rozhodli, že zveřejní i mapu areálu, ve které najdete zakreslené všechny zóny a další vychytávky.

Další z chytrých aplikací, které festival letos pro fanoušky přichystal, je “festival na míru”. Stačí kliknout na sekci program, kde označíte show svých oblíbencù. Program vám ukáže časové konflikty, takže si mùžete naplánovat festival tak, že si dopředu vyberete, co si zkrátka nenecháte ujít a jakou kapelu uslyšíte třeba příštì.

Benji Boko (UK) okoření sobotní noc

Dvoupatrová Axe stage, která spíš než festivalovou scénu připomíná plnohodnotný klub, představí v sobotu další ze zahraničních DJ’s Open Air Festivalu. Pod pseudonymem Benji Boko vystoupí britský DJ a producent, který je především v posledních dvou letech na hudební scénì nejen ve Velké Británii na cestì vzhùru. Má za sebou například vystoupení po boku Justice londýnské O2 arenì (2010), společnou skladbu s Maxi Jazzem, zpìvákem Faithless a řadu skvìlých mixovaných kompilací. “Jeho styl je vlastnì živým remixováním, které se musí slyšet,” říká dramaturgynì festivalu Milena Palečková.

Benji Boko

Narozdíl od jiných DJù využívá Benji ke svému hraní nejen pár gramofonù, ale i řadu dalších “mašinek”, které kolem nìj staví palubní mùstek jako ze Star Treku. “Benjiho poznáte mimo jiné podle jeho typického afra na hlavì a neuvìřitelného nasazení bìhem bìhem setù,” dodává Milena Palečková. Kromì Axe stage bude na festivalu ještì dalších osm hudebních zón (O2 Main stage, Second stage, MF DNES stage, O2 Extra zóna, Cool stage, Red Bull Tourbus, Urban Wave a Finlandia Chill Out) a velká sportovní a adrenalinová zóna, která bude mít zhruba dvakrát více atrakcí než vloni.

Open Air Festival

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET