Open Air Festival 2011: Rara Avis – Rozhovor!

Na druhom ročníku Open Air Festivalu 2011 v Panenskom Týnci sa predstavila a úspešne predviedla svoju show aj česko-slovenská kapela Rara Avis. Dnes vám prinášame rozhovor s jej dvomi členmi Danielom a Lukášom.


Kedy ste založili kapelu Rara Avis a akým spôsobom?
Daniel: To bolo dávno, ešte niekedy okolo roku 2006. Bolo to také slovenské zoskupenie a mali sme menej koncertov. Neskôr sme sa niektorí odsťahovali do Prahy a tak trocha sme sa v kapele prestriedali. Teraz fungujeme v takejto česko-slovenskej zostave a minulý rok sme vydali oficiálnu dosku.

Na internete je vaša hudba charakterizovaná ako „temná gitarovka“, pomenovali by ste aj vy takto svoju hudbu?
Lukáš: Je to tak melancholicky ladené, sú tam prvky elektroniky, prvky gitár… To nie je ako jedno alebo druhé. Miešame to dokopy tak, ako sa nám to hodí a ľúbi.

Prečo ste sa vlastne rozhodli ísť takýmto smerom?
Daniel: Páči sa nám to. Ja mám rád viac melancholickejšie veci ako veselé.
Lukáš: Je nám to hlavne prirodzené a to je najdôležitejšie. Inak to možno ani nevieme.

Rara Avis

Ako sa vám darí s vašim albumom?
Daniel: Na česko-slovenské pomery sme spokojní. Rastie to, ľudia začínajú spoznávať naše songy takto na fesťákoch a spievajú si s nami. To je hlavné, že je tam vidieť tento pokrok od prvého turné do dnes. Dúfam, že to pôjde ďalej a že to bude len a len lepšie.

Zahrali ste si už aj vo vypredanej hale?
Daniel: Áno, zahrali sme si pred kapelou Hurts a Subways a obe tieto kapely boli istým spôsobom „wau“. A keď sme hrali pred Hurts, ľudia na nás reagovali trocha viac ako pred Subways.

Pripravujete nejaký nový album?
Lukáš: Áno, teraz je to vo fáze demo nahrávok. Chceli by sme to do konca roka dokončiť a čo najskôr vydať. Teraz ešte dokončíme festivaly a potom sa budeme sústrediť už len na nahrávanie.

Čo vás najviac fascinuje na vašich koncertoch?
Daniel: Mňa najviac fascinujú určite ľudia. Oni sú tým najdôležitejším, prečo tam kapela vôbec ide. A keď je vynikajúci zvuk a fungujúce publikum, tak je to úplná paráda.

Máte nejaký pravidelný pred-koncertový rituál?
Daniel: Vždy si požičiame dodávku.

Chceli by ste ešte niečo odkázať vašim fanúšikom?
Daniel: Máme vás veľmi radi a ďakujeme, že ste!

Otázky kládla: Daura
Foto: Wwwnick
Publikoval: Redakcia GREGI.NET