Open Air Festival 2011: Leftfield vystúpia v obmenenej zostave!

Praha / Panenský Týnec – Druhý den Open Air Festivalu je ve znamení taneční smršti. Dvojka The Chemical Brothers a Leftfield patří k základním stavebním kamenùm stavebnice zvané elektronická hudba. Zatímco “Chemici” si vyžádali v šatnì přítomnost festivalových maskotù, rodinu OAFákù, kapela Leftfield řešila od včerejška jiné starosti. Zdravotní stav jejich “klávesáka” Neila Barnese se po prodìlané operaci nečekanì zhoršil a tento člen Leftfield je v péči lékařù. Doktoři mu cestování v tuto chvíli bohužel zatrhli, jak potvrdil manažer kapely John Arnison. Zbytek kapely, která dorazila do Panenského Týnce už včera, drží Neilovi palce, aby se jeho zdravotní stav zlepšil. Zbytek party Leftfield, tedy Adam Wren, Seb Beresford, Djum Djum, Cheshire Cat, Earl 16, Tappers a Phil Manchester se rozhodli, že vystoupí v obmìnìné sestavì bez Neila. Kapela prosí fanoušky o podporu a vìří v brzké zlepšení Neilova zdravotního stavu. Obří LED obrazovky už včera “dekorovali” Second stage, na které se hodinu a pùl dlouhá show Leftfield odehraje.
Open Air Festival

Stream Open Air Festivalu bìží!

Více než desítka objektivù míří na obì hlavní pódia, aby spolu s kolegy v režii a zbytkem štábu přinesli to nejlepší z festivalu až k vám do obýváku. Streaming z Open Air Festivalu přináší generální partner akce společnost Telefónica Czech Republic ve spolupráci se zpravodajským webem iDnes.cz, kde také stream naladíte. Kromì toho je možné sledovat živý přenos také na stránkách festivalu www.openairfestival.cz, a to v pátek i v sobotu od 17 hodin do pùlnoci. Dnes je na programu i přenos z koncertu Leftfield. Lepší než stream už je jen samotný pobyt na festivalu, který zatím po celou sobotu tìšilo i počasí. S výjimkou vìtru, který zpùsobil zpoždìní programu na O2 Main stage, kdy svùj set předčasnì ukončili Skyline a naopak s mírným 15minutovým zpoždìním začali J.A.R. Po chvilkových peripetiích je však vše v pořádku a program bude pokračovat dle pùvodního line-upu. Sobota bude patřit rockerùm a milovníkùm kytarovek i streetballu

Open Air Festival

Americká kapelová dvojka Interpol a Good Charlotte je jistì nejvìtším lákadlem sobotního programu. Interpol jedou do České republiky vùbec poprvé a odhalí českému publiku taje post punku. Tahle newyorská parta si bìhem své kariéry v zahraničí udìlala pořádné množství velkých “zářezù” u fanouškù kytarovek. Zahrála si mimo jiné po boku U2, The Cure a mnoha dalších legend. Podařilo se jí vyprodat Wembley a její hudba je natolik charizmatická, že jistì okouzlí i české fanoušky kytar. Naopak kapela Good Charlotte je představitelem energického pop-punku, a to rovnou jedním z nejznámìjších. Kapela má za sebou mimo jiné ocenìní a dovedla se od desky The Young And The Hopeless (2002) posunout o pořádný skok kupředu. Aktuální deska Cardiology je dospìlejší a přece neztrácí drive a chytlavost, jak budou mít šanci posoudit i návštìvníci Open Air Festivalu. Ti, kteří dorazí výhradnì na kytary, budou mít příležitost koupit jednodenní (sobotní) vstupenku za 750 korun, respektive 1500 korun za VIP lístek.

Open Air Festival

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET