Open Air Festival 2011: Ďakujeme všetkým – odkazujú usporiadatelia 24 tisíc návštevníkom festivalu!

Praha / Panenský Týnec – Tři dny multikulturního Open Air Festivalu promìnily letištì u Panenského Týnce na skvìle šlapající mìsto zábavy s 24 tisíci obyvateli. Druhé pokračování “OAFu” ukázalo, že festival si za dva roky dovedl poradit s dìtskými nemocemi (i pubertou) a již nesmazatelnì patří do rodiny nejvìtších českých festivalù. To vše díky skvìlým kapelám, nasazení produkce, partnerùm a především návštìvníkùm, kteří na letišti vykouzlili opravdovou rodinnou a pohodovou atmosféru.  

Open Air Festival

“Odpočinek neplánujeme,” vzkazuje promotér festivalu Michal Lukeš s tím, že zítřejším ránem začínají práce na Open Air Festivalu 2012. “Jen bychom rádi podotkli, že nemáme ambice typu prolomení hranice 30 tisíc lidí – chceme rùst do kvality, ne do kvantity, protože na velikosti mnohdy nezáleží,” dodává usmívající se manažerka festivalu Marie Marková. Ten opìt nabídne zimní předprodej velmi výhodných vstupenek, ovšem jména vystupujících jsou samozřejmì zatím jen ve fázi úvah. To znamená i šanci fanouškù promluvit do jejich výbìru – třeba prostřednictvím Facebookového profilu Open Air Festivalu (www.facebook.com/openairfestival).  


Přenos z festivalu sledovalo desítky tisíc divákù

Sledovat živì dìní z festivalu i koncerty vybraných hvìzd – to nabídl i letos rozsáhlý přímý přenos z festivalu. “Podařilo se nám vyjednat práva na odvysílání koncertu Leftfield, Interpol, Goose i Good Charlotte,” shrnuje radostnì čtveřici nejvìtších vychytávek dramaturgynì festivalu Milena Palečková. Diváci si užívali nejvìtší živý přenos z festivalu v rámci ČR. Přesný počet divákù teprve počítají “IT OAFáci”, výsledná čísla budou znát do nìkolika dnù. 

Open Air Festival

Pro připomenutí – vloni si na Open TV (sekce webu openairfestival.cz) nebo na iDnes.cz naladilo přenos z letištì zhruba 30 tisíc lidí. Stejnì jako vloni budou mít fanoušci i letos šanci shlédnout rozhovory a reportáže ze streamingu v rámci Open TV na webu festivalu. Tyto pořady se na webu objeví v příštích dnech. Technologicky náročný streaming technologií Silverlight i Flash nabídl veřejnosti generální partner festivalu společnost Telefónica Czech Republic ve spolupráci s firmami Livebox, CSC a Prozeta. Streaming ovšem nebyl z technologického hlediska jediná libùstka, kterou “OAF” díky svému generálnímu partneru nabídl. Čipové náramky beepcube umožňovaly jednoduché čerpání slev a výhod, ale i propojení offline a online svìta. Stačilo vyfotit se ve fotostudiu Think Big a “pípnout” se náramkem beepcube u čtečky. Výsledkem byla otagovaná fotografie na Facebooku majitele beepcube. 

Fanoušci si staví festival

Jak bude vypadat “OAF” 2012? O tom mohou rozhodnout i fanoušci festivalu. “V příštích dnech budeme stahovat všechny příspìvky z diskusí na Facebooku, webu openairfestival.cz i O2 Extra,” prohlásil Tomáš Dufek, manažer pro sponzoring a eventy společnosti Telefónica Czech Republic. “Chceme, aby “OAF” tvořili právì jeho fanoušci a členové O2 Extra Klubu a pomohli nám rozhodnout, jak ho dál rozvíjet,” dodal. 

Open Air Festival

OAF 2012 zároveň vyhlásil první soutìž – o nejzábavnìjší příbìh z letošního ročníku. Nejlepší “story” bude festival vydávat na svém webovém blogu a autor příspìvku, který získá nejvìtší odezvu na sociálních sítích (likes), získá 2 VIP vstupenky na příští ročník festivalu.

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET