Open Air Festival 2011: Chemické divadlo si užilo 21 000 ľudí!

Praha / Panenský Týnec – Druhý ročník Open Air Festivalu spìje k vrcholu “kytarového dne”. Už za pár okamžikù nastoupí na O2 Main stage nejzářivìjší hvìzdy posledního dne Open Air Festivalu – Interpol a Good Charlotte. Už teď si festival dovolil menší bilancování – v jeho areálu se včera bavilo více než 21 tisíc lidí, další tisíce sledovali on-line přenos na iDnes.cz nebo Openairfestival.cz.

Festivalová rodina maskotù akce – “OAFákù” – je s prùbìhem akce spokojena, fanoušky na Facebooku však vyzývá, aby se nebáli promluvit o skvìlých zážitcích i vìcech, které by si přáli zmìnit. “Festival roste především pro vás a s vámi,” shrnul za zhruba 1000 lidí pracujících v zákulisí promotér festivalu Michal Lukeš. “Proto v prùbìhu akce i po jejím skončení poctivì pročteme veškeré komentáře na Facebooku, webu Open Air Festivalu i O2 Extra, abychom příští rok byli ještì blíž k vaším přáním,” dodal manažer pro sponzoring a eventy společnosti Telefónica Czech Republic, která je generálním partnerem festivalu. Open Air Festival tedy vyrostl – už teď je jasné, že druhý ročník přilákal nejménì o tři tisíce lidí více než vloni. V součtu však nejsou zahrnutí noví návštìvníci, kteří dorazili v sobotu. Závìrečná čísla a bilancování si pořadetelé nechávají na zítřek, kdy bude festival skutečnì u konce.

Nemùžete dorazit? Nalaďte www.openairfestival.cz a sledujte streamovou nadílku

Jste už příliš daleko? Nestihli jste letos Open Air Festival? Nevadí. Nalaďte si rozsáhlý on-line přenos, který na místì zabezpečují desítky lidí za kamerami, střižnou, v režii i produkci. Dnes se mùžete tìšit mimo jiné i na koncert Interpol i Good Charlotte, kteří potvrdili festivalu práva na odvysílání svého koncertu. Přímý přenos z festivalu vám přináší společnost Telefónica Czech Republic a technicky ho zabezpečuje firma Livebox. Streamingový štáb slaví s Interpol a Good Charlotte už druhý velký úspìch – včera totiž díky diplomatickým schopnostem dramaturgynì festivalu Mileny Palečkové získal práva na přenos kompletního vystoupení britské legendy taneční hudby kapely Leftfield. “Jsme nadšení z reakcí kapel,” raduje se manažerka festivalu Marie Marková. “Upozorňujeme ale, že práva jsou vyřízena pouze na živý přenos, takže žádné záznamy z koncertu nechystáme,” dodává. A dùvodù naladit si streaming je opravdu hodnì, kluci z Good Charlotte se totiž chystají na pořádný nářez. “Rádi dobýváme evropské publikum, má totiž rockovìjší srdce,” prohlásila kapela na tiskové konferenci festivalu s tím, že zahraje jak skladby z aktuální desky Cardiology, tak prùřez dosavadní tvorbou.

Dìní z festivalu mùžete sledovat také na stránkách www.facebook.com/openairfestival, kterým prostřednictvím sociální sítì fandí již více než 10 tisíc lidí, nebo v každodenních reportážích na stránkách www.o2extra.cz/klub.

Open Air Festival

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET