Open Air Festival 2011: Cartonnage – hviezdy s medzinárodnám presahom!

Praha / Panenský Týnec – Zatímco Preissnitz jsou českou legendou již po desetiletí, z Cartonnage naopak vyzařuje novota a svìžest. Obì kapely ale spojují skvìlá koncertní vystoupení, díky čemuž se právì dostaly do hledáčku Open Air Festivalu. Preissnitz bìhem své show přiblíží prostředí drsných Jeseníkù díky zábìrùm z filmu Alois Nebel.

Od Cartonnage se zase jistì dočkáme originálních kostýmù i electropopových skladeb, na kterých kapela spolupracovala například i s Mobym. Open Air Festival tedy tento týden přidal další dvì jména. Ovšem tu hlavní a nejvìtší porci teprve fanouškùm naservíruje. “21. 6. se chystáme odhalit i zbytek programu,” prozradil promotér festivalu Michal Lukeš. Pro fanoušky, kteří mají rádi pouze a výhradnì kytarovou hudbu a na syntetizátory mají mírnou alergii, je skvìlou zprávou zavedení jednodenní vstupenky. Jednodenní vstupenka bude, stejnì jako vloni, k dostání na místì, a to výhradnì v sobotu za 750,- korun. Cartonnage, kteří točili s Mobym, míří na festivalové pódium

Cartonnage

Electro-pop vyznává pražská formace Cartonnage, která na české scénì pùsobí trochu jako zjevení. Udivující a elektrizující vizuální show kombinovaná s francouzskými podmanivými texty a tanečním drivem. I tak by se dala shrnout kapela, kterou tvoří producent Armin Effenberger a zpìvačka Vanda Choco.

Deska Curiously Connected z roku 2008 přinesla Cartonnage velký respekt na české scénì. Album získalo cenu časopisu Filter, bylo nominováno na ceny Andìl a TV Óčko. Jako objev české klubové scény byla v loňském kvìtnu vyslána na prestižní francouzský festival Europavox v Clermont Ferrand, na podzim otevírala v pražském veletržním paláci festival Electronic beats. Mediální slávu si Cartonnage užili při spolupráci se svìtoznámým muzikantem Mobym, se kterým natočili vokální reedit skladby 257.zero. Kapela do Panenského Týnce přiveze svou chystanou desku “I’m not your Computer”, která vychází v tìchto dnech.

Priessnitz

Preissnitz přijíždìjí s Aloisem Nebelem Kapela, která se zrodila už začátkem 80. let se po letech spánku opìt vrátila na koncertní pódia, vydatnì vyživovaná nehasnoucí popularitou u svých fanouškù. Preissnitz zkrátka stále fungují – a více než to. Nebojí se ani nových konceptù. Na svém současném turné představují kromì prùřezu jejich tvorby také film Alois Nebel. Ten bude mít premiéru v říjnu tohoto roku.

Open TV uvádí našláplé Skyline – Open TV se tentokrát nechala pohltit energickými beaty a kytarovými pasážemi v podání kapely Skyline. Co Skyline chystají nového pro své fanoušky? Jaký je jejich ostrovtip? A překvapí nás na Open Air Festivalu nìčím speciálním? Odpovìdi hledejte v nové reportáži Open TV, kterou premiérovì uvidíte na www.openairfestival.cz nebo na www.facebook.com/openairfestival.

Open Air Festival 2011

Zdroj: Open Air Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET