OneRepublic prvou hviezdou Colours of Ostrava 2023!

Festival Colours of Ostrava oznamuje svoju prvú hviezdu na rok 2023 – kapelu OneRepublic! Americká pop rocková formácia si v čele so svojim charizmatickým spevákom, multiinštrumentalistom a autorom mnohých skladieb Ryanom Tedderom vydobyla miesto jednej z najúspešnejších súčasných svetových kapiel nielen vďaka hitom Secrets, Apologize, Feel Again, Love Runs Out, Counting Stars, Run alebo Rescue Me. Do Ostravy príde kapela aj s novým hudobným materiálom – OneRepublic vydali vo februári tohto roku singel West Coast pútajúci na šiesty štúdiový album. Ich nová skladba I Ain´t Worried sa tento rok objavila aj na soundtracku k filmu Top Gun: Maverick. Celkovo festival Colours of Ostrava ponúkne budúci rok v júli v industriálnom areáli ostravských Dolných Vítkovíc na desiatke hudobných scén program plný veľkých hviezd, strhujúcich kapiel všetkých žánrov z celého sveta a na ďalších mnohých scénach výnimočný nehudobný program vrátane medzinárodného fóra Meltingpot, divadiel, filmov, workshopov aj výtvarných aktivít. Štvordňové vstupenky na rok 2023 sú už v predaji na www.colours.cz.

Z OneRepublic máme veľkú radosť. Som nadšená, že ako prvú hviezdu budúceho ročníka môžeme fanúšikom festivalu ponúknuť práve takto veľké a úspešné meno súčasnej hudobnej scény. A sľubujeme, že čoskoro budú nasledovať ďalšie,“ uvádza riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

OneRepublic sú jednou zo súčasných globálne najúspešnejších svetových kapiel. Svedčia o tom ako vypredané štadiónové turné, tak aj miliardové prehratia ich najslávnejších hitov. Ako autor za nimi stojí predovšetkým spevák, multiinštrumentalista a charizmatický frontman Ryan Tedder. Okrem vlastnej kapely tiež skladá pre Beyoncé, Miley Cyrus, Eda Sheerana, Jonas Brothers, Jennifer Lopez, Katy Perry alebo Paula McCartneyho a za produkciu albumov pre Adele a Taylor Swift získal tri Grammy. Ako dosvedčuje skladba na soundtracku k filmu Toma Cruisa Top Guna: Maverick, je Ryan Tedder vyhľadávaným autorom skladieb k filmom a seriálom.

Sextet z Colorada si od založenia v roku 2002 podmanil svet pozitívnym pohľadom na život, ktorý sa síce nevyhýba jeho temným stránkam, ale predsa len sa skôr drží Tedderovej filozofie: „Myslím si, že návod, ako urobiť svet lepším miestom, je jednoduchý. Musíte sa starať o druhých ľudí minimálne tak, ako o seba. Domnievam sa, že empatia a láskavosť sú dve najcennejšie vlastnosti na svete.

Aj s posledným, nadšene prijatým albumom Human OneRepublic fanúšikom poskytli všetko, čo sa od nich čaká: príval pop rockových skladieb o tom, že život je krátky a pretože ďalší deň vám nikto nezaručí, je potrebné vypadnúť z domu a užívať si, čo to len ide. Aspoň do doby, kým nám, ako OneRepublic spievajú v skladbe Love Runs Out, dôjde láska

Jubilejný 20. ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 19. do 22. júla 2023 opäť v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolných Vítkovíc. Štvordňové vstupenky sú v predaji na www.colours.cz a v sieti GoOut. Viac informácií na www.colours.cz.

Zdroj: TS