One Direction spôsobia vo Viedni dopravný chaos.

Tisícky fanúšikov One Direction majú dátum 10. júna v kalendári poriadne vyznačený, v tento deň zahrajú ich miláčikovia veľký koncert vo viedenskom štadióne Ernst Happel.

Mega akcia si však pre nápor obrovského množstva návštevníkov vyžiada veľa dopravných obmedzení. Okolie štadióna bude úplne uzavreté pre automobilovú dopravu. Organizátori v spolupráci s mestom Viedeň odporúčajú projekt Park & Ride. V rámci neho je možnosť využiť záchytné parkoviská v blízkosti staníc metra a verejnej dopravy. Pre uľahčenie presunu po rakúskej metropole môžu za jednu cenu (od 3,40 eur / deň) zaparkovať auto a cestovať verejným transportom. Rovnako bude v deň akcie zvýšená aj frekvencia spojov viedenského metra.

CAL37880rt

ONE DIRECTION – ON THE ROAD AGAIN 2015 STADION-TOUR
Support: McBusted
Streda, 10.06.2015 Viedeň – Ernst Happel Stadion

Silný fanklub a obrovská popularita One Direction majú za následok, že tisícky fanúšikov dorazia na miesto akcie už celé hodiny pred začiatkom. Prístup k štadiónu bude pre peších sprístupnený od 8:00 ráno. Brány štadiónu sa však otvárajú až o 15:30. Priamo na mieste bude k dispozícii občerstvenie aj zdravotnícka pomoc. Organizátori tiež upozorňujú, že vstup na štadión bude prísne kontrolovaný. Na koncert nevpustia návštevníkov s profesionálnymi fotoaparátmi (s odnímateľným objektívom), GoPro kamerami, tabletmi, dáždnikmi, fľašami ani s plagátmi akejkoľvek veľkosti.

 

Rovnako mimoriadne opatrie budú platiť aj po koncerte. V okolí štadiónu a stanice metra U2 budú zriadené zvláštne orientačné body označené písmenami v abecednom poradí. V prípade, že sa fanúšik stratí, stačí nájsť orientačný bod podľa prvého písmena svojho mena (napr. Mária bude čakať pri písmene M) počkať na rodičov či známych.

Vstupenky na concert One Direction vo Viedni predáva na Slovensku exkluzívne sieť Eventim.sk: https://www.eventim.sk/sk/vstupenky/one-direction-wien-ernst-happel-stadion-717332/performance.html

https://www.skalarmusic.at

Zdroj: Skalar Music