One Day Jazz Festival: Jazzfunková legenda Tower of Power roztancuje Bratislavu!

Opäť jedna vynikajúca správa pre fanúšikov funku a džezu. 21. júla 2011 sa o 19.00 hod. v klube Majestic Music Club v Bratislave uskutoční ďalší zo série džezových koncertov pod hlavičkou ONE DAY JAZZ FESTIVALU.

One Day Jazz Festival už druhý krát v tomto roku prináša svetovú lahôdku hudobného neba. Hlavná hviezda festivalu je absolútna špecialita pre milovníkov soulovej hudby a funku, ktorá sa ešte nikdy predtým nepredstavila na slovenskej scéne. Je to legendárna kalifornská kapela z Oaklandu TOWER OF POWER, ktorá v Bratislave vystúpi v takmer pôvodnej zostave. Strhujúca rytmická sekcia v podaní bubeníka Davida Garibaldiho a basistu Francisca Rocco Prestia zaručuje skvelú tanečnú party doplnenú typickým charakteristickým zvukom zostavy Tower of Power , barytónom , ktorého sa zhosťuje legendárny Stephen „Doc“ Kupka.

Power of Tower

Na úvod festivalového dňa zaznie projekt Martina Valihoru RetroACT EXperience v zložení hviezdnych slovenských inštumentalistov: Oskar Rózsa (bicie), Eugen Vizváry (klávesy) a Martin Valihora(bicie). Repertoár tejto zostavy je postavený na starých funkových groovoch a retro zvukoch. Projekt RetroACT EXperience mal absolútnu premiéru koncom októbra 2010 v Košiciach, kde originálne hudobné zoskupenie zožalo mnohonásobné ovácie, vyvolané nielen inštrumentálnym majstrovstvom ale aj neopakovateľným zvukom. V marci tohto roku sa RetroACT EXperience Bosorak Tour 2011, zapísalo do histórie ako najväčšie jazzové turné na Slovensku.

ONE DAY JAZZ FEST – prestížny hudobný projekt, ktorý sa môže pochváliť už 3-ročnou tradíciou. Cieľom projektu bubeníka Martina Valihoru je sprostredkovať a priblížiť kvalitný hudobný zážitok širokej verejnosti, a to prostredníctvom vystúpení tvorcov a interpretov svetovej, európskej i slovenskej jazzovej scény. Prioritou organizátorov festivalu je prehåbiť vzťahy medzi domácou a zahraničnou jazzovou scénou, prinášať tých najkvalitnejších umelcov medzinárodnej scény a tiež zviditeľniť novátorské prístupy progresívnych mladých jazzových umelcov.

Na One Day Jazz festivale už vystúpili : George Duke, John McLaughlin, Lee Ritenour, Anthony Jackson, Michael Manson, Hiromi Uehara, Jef Lee Johnson, Don Grusin a ďalší…

Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal. (www.ticketportal.sk)
https://www.towerofpower.com
https://www.youtube.com/watch?v=xnwCiR9igBk

One Day Jazz Fest

Zdroj: One Day Jazz Festival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET