One Day Jazz Fest 2014: Geniálny bubeník Chris Dave na Slovensku – Pozrite si osobnú pozvánku Martina Valihoru!

Fenomenálny bubeník Martin Valihora prináša ďalší z cyklu svojich jazzových festivalov ONE DAY JAZZ FEST. Tento týždeň sa ako headliner v Bratislave i v Košiciach predstaví americká legenda Chris Dave so svojím projektom The Drumhedz. Line-up sviatku všetkých milovníkov hudby doplní slovenská (nielen) jazzová hudobná elita.

Už tento týždeň sa na Slovensku poprvýkrát exkluzívne predstaví jeden z najuznávanejších a najvyhľadávanejších bubeníkov  Chris „Daddy“ Dave. Legenda a vzor bubeníkov z celého sveta vystúpi ako hlavná hviezda ONE DAY JAZZ FESTU 2014. Unikátny festival prináša už siedmym rokom jeho autor a dlhoročný organizátor Martin Valihora. Hviezdny slovenský bubeník si želal prítomnosť svojho slávneho amerického kolegu na festivale tak veľmi, že sa kvôli tomu podujal na špeciálnu služobnú cestu do USA, kde sa s Chrisom stretol osobne. „V tomto prípade sa mi podaril naozaj husársky kúsok. Obyčajne týchto umelcov stiahneme z turné, ak sú v okolitých krajinách. Tento raz som pre neho vystaval štyri koncerty v Európe, od Košíc po Prahu, a príde len kvôli nim. Z toho dva sú One Day Jazz Festival v Bratislave a One Day Jazz Festival v Košiciach,“ prezrádza Martin pikošky zo zákulisia.

chrisDave2000tag1-1920x1280

Projekt ONE DAY JAZZ FEST sa predstaví v dvoch mestách, v Bratislave i v Košiciach už druhý rok po sebe. Milovníci jazzu na východnom Slovensku si dlhoočakávanú hudobnú šou vychutnajú ako prví, 11. apríla v košickom Kulturparku. Hneď na druhý deň, 12. apríla sa festival predstaví v Bratislave v Ateliéri Babylon.  Vstupenky na oba koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/796/one-day-jazz-festival-2014 a súčasne aj na Ticketportal.sk: https://www.ticketportal.sk/fulltext.aspx?search=one%20day%20jazz%20fest.

Oskar Rózsa Partnership Unlimited, Bratislava

Oproti minulým ročníkom One Day Jazz Festivalu avízujú organizátori výraznú zmenu v organizácii. „Zmenili sme priestor. Prispôsobili sme ho charakteru festivalu. Vlani to bola viac hudba na počúvanie v komfortných veľkokapacitných priestoroch Istropolisu, ktoré máme radi pre výbornú akustiku, a tiež sa  v nich počúva jazz noblesne a kultivovane.  Teraz bude síce kapacita taká istá, ale bude to menší, klubový, priestor Kasární Kulturparku v Košiciach a Ateliéru Babylon v Bratislave.  Chceli sme urobiť koncert na státie, aby sa ľudia mohli hýbať, zabávať, tancovať. Malo by to byť viac urban, jazz, hip hop, soul… Jednoducho, viac žánrov sa spojí dokopy a bude to veľmi energické

alebo strhujúce, taká groovy muzika – „jazzová party“, teší sa na koniec týždňa Martin Valihora, ktorý si popri organizovaní a koordinovaní festivalu každoročne stihne aj „vybehnúť“ na pódium a zahrať si po boku hviezd, ktoré prijmú jeho pozvanie do line-upu. 

O hudobný support košickej aj bratislavskej  šou sa postará klavirista Eugen Vizváry so svojím sólovým projektom a hosťom Anitou Soul, v ktorom sa vystriedajú tí najlepší slovenskí hudobníci ako Oskar Rózsa, Štefan a Michal Bugalovci. Okrem neho návštevníkov Kulturparku zabaví DJ VEC, Martin Janočko a projekt Detská Porcia. Line-up bratislavského koncertu doplní osobne organizátor festivalu Martin Valihora, ktorý predstaví svoju novú hudobnú spoluprácu s DJom Vecom. Opäť nebude chýbať Eugen Vizváry so svojou novou šou. V Bratislave doplnia Oskara Rózsu a bratov Bugalovcov aj Rado Tariška a výnimočný slovenský talent, bubeník Dávid Hodek.

ONE DAY JAZZ FEST 2014/ LINE-UP:

11.4 – Košice Kulturpark (https://www.kulturpark.sk) 
Open Door 19:00 Start 20:00 
Stage 1 :
– CHRIS DAVE AND THE DRUMHEDZ /USA/
– Eugen Vizváry “PART ONE” Project feat. ANITA SOUL /SK/
Stage 2:
– DJ VEC
– Martin Janočko and Detská Porcia

12.4 – Bratislava Ateliér Babylon (https://babylonatelier.sk) 
Open Door 19:00 Start 20:00
– CHRIS DAVE AND THE DRUMHEDZ /USA/
– Eugen Vizváry “PART ONE” Project feat ANITA SOUL /SK/
(Oskar Rózsa, Rado Tariška, Michal Bugala, Štefan Bugala, Dávid Hodek, Martin Valihora)
– DJ VEC and Martin Valihora

Zdroj: SOUL FOR SHOW