Oliver Nosaczynski Bohovič a Dominika Dorincová vystúpia na spoločnom koncerte v Bratislave.

Dvaja mladí slovenskí skladatelia a klaviristi Oliver Nosaczynski Bohovič a Dominika Dorincová zahrajú svoje zvukomalebné klavírne skladby na spoločnom koncerte v Bratislave.

Tvorba oboch interpretov by sa dala charakterizovať ako klasická hudba s prvkami súčasných žánrov ako filmová hudba, populárna hudba, New age či minimal music. Koncert sa bude konať 20.9.2021 o 19:00 v krásnej koncertnej sále Pálffyho Paláca, na ulici Zámocká 47.

Vstupné je 7 Euro, vstupenky sa budú predávať priamo na mieste.

Oliver Nosaczynski Bohovič, rodák z Bojníc, študoval súkromne u dvoch renomovaných slovenských gitaristov Henryho Tótha a Andreja Šebana-u ktorého študoval aj kompozíciu. Popri hre na gitaru sa začal venovať aj hre na klavír a do povedomia poslucháčov sa zapísal svojim debutovým klavírnym albumom „Ballerina“, ktorého krstnými otcami boli legendárny moldavský skladateľ Eugen Doga a Peter Nagy a ktorý zožal pozitívne kritiky doma i v zahraničí.

Hudobný magazín Nový Populár album zaradil medzi najlepšie hodnotené albumy roku 2017, rešpektovaný americký klavírny hudobný web MainlyPiano.com ho zaradil medzi najlepšie albumy roku 2018 a teší sa veľkej obľube aj u poslucháčov z celého sveta, na streamovacích službách ako Spotify, SoundCloud či Pandora, kde prekonal hranicu 2 milóny vypočutí. Oliver sa okrem klavírnej tvorby venuje aj gitarovej hudbe či spevu.

https://open.spotify.com/artist/2dz544MXV8GuN3lCoeNfum

Dominika Dorincová, rodáčka z Považskej Bystrice, sa už ako trinásťročná stala mimoriadnou študentkou Konzervatória Žilina v odbore hra na klavíri a pod vedením pána profesora Michaela Berkiho štúdium úspešne absolvovala. V rokoch 2017-2019 študovala dirigovanie ako druhý hlavný odbor súčasne s klavírom, pod vedením pána profesora Štefana Sedlického. Od roku 2019 študuje kompozíciu pod vedením skladateľa Petra Špiláka. V Júni 2019 sa stala víťazkou „Mladý Talent Považskej Bystrice“ v kategórii hudobno-tanečné umenie.

V roku 2020 nahrala v Taliansku svoj debutový klavírny album „Forever in my Heart“, ktorý produkoval známy taliansky klavirista Marco Volino a ktorý vyšiel pod hlavičkou talianskeho vydavateľstva Trees Music Studio. Album si vyslúžil pozitívne recenzie doma i v zahraničí, od recenzentov ako Kathy Parsons z MainlyPiano.com, Carmine Padula, Valentin Bonjour a získava si priazeň poslucháčov z celého sveta.

https://open.spotify.com/artist/3MA7upCP8y8SC6EliLFxVe

Zdroj: TS