Ohm Square sa predstavia v Brne!

V úterý 18. října se na Flédì představí muzika Ohm Square, která kombinuje živé nástroje s elektronikou a vytříbeným vokálem. Netradiční nápady jsou zpracovány s řemeslnou zručností muzikantù kapely, která svou popularitou už dávno přesáhla hranice České republiky.

Kapela čeří vody české hudby už od roku 1996, kdy ji založili Dušan Lipert s Jenem Kleníkem a k sobì přibrali zpìvačku londýnských Wubble-U. Za Ohm Square nyní stojí Jan2, Jan5 a Charlie One.

Ohm Square

Kapela se naučila mixovat elektroniku, d’n’b a breakbeat, ve skladbách pracující s nìkolika vrstvami a při každém poslechu se človìku odkryje jiná. Pod pokličkou Jana 2 se klubou beaty, probublávají pípance, basové linky či ruchy, které doplňuje zpìvačka Charlie One jedinečnými vokály plnými sarkasmu, nechá nás nakouknout do svého vlastního svìta, aby pak na chvíli ustoupila a celé vystoupení nechala „okořenit“ ještì jazzovou příchutí vynikajícího klávesisty Mirka Lacka.

Ohm Square si dokáží hrát nejen s vlastním zvukem ale i s publikem, díky fantasií obou Janù a vokalistce Charlotte. Ta na české scénì nevyniká jen svým vlasem, ale i kudrnatými vlasy. Čtvrtá deska Taking Shape posunula kapelu opìt dál. Ohm Square mají nápady, jsou hraví a vynalézaví, nebojí se jít proti proudu a hrají aktuální muziku, na rozdíl od mnoha jiných kapel z české kotliny.

Na koncertech se nebojí komunikovat a vycházet publiku vstříc. Své mnohavrstvé skladby okoření energií a kapkami potu. Svùj talent dokázali to už ve společnosti slavných U.N.K.L.E. nebo na pódiích v Holandsku, Nìmecku či Švýcarsku. Hudba Ohm Square j populární nejen v zahraničí, ale vybaví si ji jistì i mnoho filmových fanouškù – kapela se totiž podílela na hudbì k filmùm Šeptej, Knoflíkáři nebo Andìl Exit. Skladba Pillow se objevila na prestižní kompilaci DJ Kicks produkovanou zpìvačkou Nicolette (v té dobì Massive Attack).

Zdroj: Fléda
Publikoval: Redakcia GREGI.NET