Oceán vydáva nový štúdiový album, ktorý nesie názov Femme fatale.

Oproti predchádzajúcemu albumu Ve smíru (2016) je novinka radostnejšia a pozitívnejšia. Nadpozemské témy sa viac priblížili pozemskej realite. „Zatímco album Ve smíru bylo aktem návratu a přijetí všech změn a společného otevření se prostoru nekonečnému, tak Femme fatale už je aktem čistého milování a to po všech stránkách. Je více animální, je plné něhy a naplnění z propojení principu ženského a mužského,“popisuje album speváčka Jitka Charvátová.

Na hudbe sa podieľali opäť všetci členovia skupiny, výhradným autorom textov je Petr Hons. Jednou z desiatich skladieb je nová verzia piesne Vyjdi ven (teraz A vyjdi ven) z repertoáru pôvodného Oceánu, do širšieho povedomia neskôr uvedená skupinou Shalom. Do štúdia sa podarilo pozvať tri niekdajšie vokalistky slávnej skupiny Janu Feriovú, Janu Badurovú a Míšu Klímkovú.  Album Femme fataleprodukoval tak ako minulú platňu Armin Effenberger.

Skupina Oceán vznikla v roku 1985. Počas svojho pôsobenia vydali tri štúdiové albumy  – Dávná zem, Pyramida snů a 2  ½. Poslednú skladbu natočili v roku 1992 a na konci toho roku odohrali svoj posledný koncert. Počas svojej existencie Oceán absolvovali turné po Veľkej Británii v roli predskokana skupiny Erasure.  Vo svojej dobe sa stali kultom, ktorý ovplyvňoval štýl tisícov mladých ľudí. Miesto po predčasne zosnulom Petrovi Mukovi zastala v obnovenom Oceáne speváčka Jitka Charvátová. Zostavu skupiny tvoria Petr Kučera (klávesy), Petr Hons (basová gitara) a Jan Vozáry (bicie).

Zdroj: WM