Objatie tónov roztancuje  Desmod, Lúčnica a Kitten & The Hip z Anglicka.  

Už piatykrát sa v nedeľu 25. januára 2015 v Športovej hale v Leviciach uskutoční pod záštitou Občianskeho združenia Ostrov z Levíc zdravotne postihnutých ľudí a Občianskeho združenia Milan Štefánik benefičný koncert pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím s  názvom „Objatie tónov“.

Podujatie je usporiadané pre Domovy sociálnych služieb z Nitrianskeho samosprávneho kraja a v rámci začlenenia zdravotne znevýhodnených do spoločnosti je umožnený vstup na podujatie aj pre širokú verejnosť.

A5_Kitten and the Hip

Pestrý program otvorí o 13 hod. tradičný workšop zumba tancov s Gabikou z Levíc. Po úvodnom zahriatí poteší deti pesničkami legendárneho Elánu skupina Elán Tribute, ktorej členovia sa takto  snažia vzdať poctu obľúbenému originálu. Veď sami sa vyjadrujú:  ,,Naším cieľom je hrávať zásadne živé koncerty na ktorých je autentická a neopakovateľná atmosféra.“ Domácu pôdu v Leviciach bude zastupovať tanečná škola UnLimited, pod vedením sestier Ediny a Alexandry Tóthových, ktorá okrem štýlu hip hop, ponúka aj disco dance, gymnastiku a klasický tanec. Na podujatí Objatie tónov vystúpia zo svojím programom aj žiaci zo základnej školy z Hontianskych Moraviec.

Z Anglicka nás príde s veľkou dávkou energie roztancovať rytmická hudobná  skupina Kitten & The Hip, ktorú v roku 2011 založil Ashley Slater, u nás známi tiež zo skupiny Freak Power, spolu s vokalistkou Scarlett ,,Kitten,, Quinn. Speváčka Scarlett Quinn úspešne postúpila a predstavila v tomto roku na jeseň v renomovanej speváckej súťaži X Factor. Londýnske duo predvedie niekoľko svojich piesní v štýle  house, funky a swingu na čele s aktuálnym singlom ,,Shut up and Dance“.

Srdcia ľudí určite rozochvejú tak ako struny nástrojov tóny  umeleckého súboru Lúčnica. Už niekoľko rokov nám prinášajú krásy našej histórie v podobe ľudových piesní a tancov z každého kúta nášho krásneho Slovenska. Spev sa ozýva aj pri piesňach už modernej rockovej skupiny Desmod z neďalekej Nitry. Kapela s obľúbeným lídrom Kulym zahrá populárne hity ako Lavíny, Za tebou a Vyrobená pre mňa, ktoré potešia všetky deti v športovej hale. Zmysluplné podujatie bude moderovať spestrí slovenský zabávač a humorista Peter Marcin známy z televíznych obrazoviek.

K vystúpeniu umelcov budú pripravené aj sprievodné podujatia. Náučnú časť podujatia tvoria workšopy pre deti ako enkaustika – maľovanie horúcim voskom, košíkárstvo, modelovanie z hliny, pletenie náramkov a z papiera, prácu s drôtikmi, Pre najmenších je pripravený detský svet s nafukovacím hradom, maľovaním na tvár, lukostreľbou, autíčkami a nanukmi.

Desmod promo2013-02

,,Je to už piaty krát, čo sa spájajú tie najúžasnejšie veci pre  naše deti. Veď čo už môže byť príjemnejšie ako objatie a lahodnejšie ako tóny hudby. Hudby, ktorá nepozná hraníc, stiera rozdiely medzi ľuďmi.  To je aj poslaním benefičného koncertu Objatie tónov určeného hlavne pre ľudí so zdravotným postihnutím.“ neskrýva radosť z príprav na podujatie organizátorka Lenka Liptáková z Občianskeho združenia Ostrov zdravotne postihnutých ľudí.

Vstupné je bezplatné pre osoby s  mentálnym a zdravotným postihnutím zo zariadení DSS, Detský domov Levice, zväz postihnutých Levice a pre deti do 140cm .Vstupné pre verejnosť je 7,-€ v predpredaji a 10,-€ na mieste. Predpredaj v Levickej informačnej agentúre a v sieti Ticketportal. Počet vstupeniek pre verejnosť je limitovaný v počte 200ks!Zmena programu je vyhradená. Za pomoc a podporu ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a partnerom.

Objatie tonov 2015

Text: Daniela Sokolovičová a Lenka Liptáková
Foto: Katarína Orešanská, Desmod a Kitten & The Hip
Video: Igor Kolesár ,,Objatie tónov“
Grafický motív Objatie tónov: Eva Gažová