O necelý týždeň sa začína Leto v Štúdiu L+S!

O necelý týždeň, 7. júla, sa v Štúdiu L+S začína špeciálny júlový program. Počas jedného mesiaca, ktorý zvykol byť v minulosti súčasťou letných prázdnin, uvedie divadlo 11 predstavení.

Bude sa hrať osvedčená klasika, ale priestor dostanú hudobní umelci. Divadlo aj touto cestou prináša možnosť vidieť kvalitné divadelné predstavenia a prípadne na ne vziať aj svojich známych či rodinných príslušníkov, ktorí prídu do hlavného mesta na dovolenku.

Z repertoáru Štúdia L+S sú v júlovom programe väčšinou tie najnavštevovanejšie predstavenia uplynulej sezóny. Hneď prvé dva večery, 7. a 8. júla uvidia hostia Milana Lasicu v inscenáciách Život na trikrát a Rybárik kráľovský.

V letnom repertoári nemôže chýbať ani divadelný hit 69 vecí lepších než sex, v hlavnej úlohe s Dianou Mórovou a Mariánom Miezgom. Táto komédia je na programe 9. júla.

Veselá inscenácia s pesničkami Jara Filipa a Milana Lasicu Spomínam na Paríž mala premiéru len nedávno a tiež sa teší veľkému diváckemu úspechu. Vtipne načrtáva život (okolo) slovenského intelektuála. Počas prázdnin si ju diváci môžu prísť vychutnať 10. júla.

spominamnapariz_foto_ctibor_bachraty

Počas prvých štyroch predstavení si diváci budú môcť okrem výbornej zábavy pochutiť na lahodnom sekte Hubert, ktorý je známy svojou harmonickou chuťou a príjemnou arómou. A je ako stvorený na letný večer.

Ďalších päť predstavení bude divadlo návštevníkom divadla ponúkať k predstaveniam Staropramen Sládkovú limonádu, ktorá predstavuje unikátne 100 % prírodné osvieženie s rešpektom k tradičnému umeniu pražských pivovarníckych sládkov.

Komédia s Kamilou Magálovou a Mariánom Geišbergom v hlavnej úlohe Ani za milión! sa bude hrať 15. júla a takisto patrí medzi tie, ktoré divadlo odpremiérovalo len nedávno. Na Milana Lasicu a Danielu Kolářovú vo francúzskej konverzačnej komédii Půldruhé hodiny zpoždění sa zase diváci môžu tešiť 16. júla.

anizamilion_foto_ctibor_bachraty

Výnimočný bude aj koncert dvoch pánov, ktorí sú ako víno… Milan Lasica si zaspieva s Petrom Lipom, s ktorým už pred rokmi vytvorili nielen mimoriadne originálnu autorskú dvojicu, ale sú chvíle kedy si spolu aj zaspievajú. A jedna z tých výnimočných bude práve spomínaného   17. júla v Štúdiu L+S.

Lasicov humor je jedinečný a neopakovateľný. Skvelou ukážkou je aj komédia Listy Emilovi, v ktorej okrem samotného maestra Lasicu hrajú aj Zuzana Šebová, Kamil Mikulčík, Dominika Kavaschová, Lujza Schrameková či Barbora Švidraňová. Na toto predstavenia sa diváci môžu tešiť 18. a 19. júla. A pri druhom z týchto predstavení budú môcť návštevníci divadla ochutnať ukážku z letnej ponuky ľahkých, no sýtych chuťoviek aj skvelé sushi z Moshi Moshi.

listyemilovy__foto_ctibor_bachraty

V Štúdiu L+S sa po prvý raz cez leto objaví zblízka, potichu aj nahlas – Sima Martausová & Band, ktorá svoj pesničkársky potenciál dobre padnúci v horúcom lete predstaví 24. júla. Koncert bude povzbudzovať aj výnimočná káva Barzzuz, ktorá je dlhoročným partnerom Štúdia L+S a na premiérach sa teší veľkému úspechu.

Autorská hra Milana Lasicu Na fašírky mi nesiahaj, v ktorej hrá s Milanom Kňažkom, sa v repertoári divadla objaví 30. júla. Ani komédia, ani dráma, ani tragédia, ani muzikál, ale rozhovory. To je to najbežnejšie s čím sa v živote stretávame. Potreba rozprávať sa s niekým. Vymieňať si názory. Alebo sa iba utvrdzovať vo vlastnom presvedčení. Alebo mudrovať v presvedčení, že pred nami na to ešte nikto neprišiel. A hoci má predstavenie v názve fašírky, diváci budú môcť ochutnať sladké radosti z kvalitných surovín z Giraffe Bakery.

Zdroj: Štúdio L+S