Nový videoklip Plastic Swans!

Kapela Plastic Swans zverejňuje svoj nový autorský videoklip k piesni Poľana. Natáčanie videa k ich prvému singlu v slovenčine prebehlo v júni na rôznych nevšedných miestach v Banskej Bystrici a jej okolí. Zaujímavosťou je, že celú výrobu klipu si skupina produkovala úplne sama, čo zaručene prispelo k autentickosti snímky. Okrem samotných členov Plastic Swans sa v ňom na niekoľko momentov objavuje aj spoluproducent pesničky a hudobný hosť – Marek Rakovický.
Plastic Swans live

Plastic Swans vznikli v roku 2007 v Banskej Bystrici. Lyrické texty, gitarová hudba v spojení s elektronikou a starými analógovými klávesmi tvoria základ pesničiek tejto päťčlennej skupiny. Na konte majú už dva albumy naspievané v angličtine – EP Plastic Swans z roku 2008 a album Mingled Stories, ktorý vyšiel minulý rok. Niekoľko ich skladieb si obľúbilo aj Radio_Fm. Stihli hrať už asi vo všetkých slovenských kluboch, na mnohých festivaloch – Žakovic Open, Easthetic, Topfest, Barbakan… ale zahrali si už aj v Čechách a v Rakúsku. Ako predkapela sa predstavili na turné skupin Lavagance, Diego, Rara Avis…

Rok 2011 sa nesie v znamení tvorivého obratu, a to v zmene jazyka. Plastic Swans začali pracovať na slovenských pesničkách. Slovenskú prvotinu – singel Poľana a všetkú svoju tvorbu sprístupnili na voľné stiahnutie.

Videoklip Poľana a ďalšie videá od Plastic Swans si môžete pozrieť na youtube: www.youtube.com/user/PlasticSwans

Zdroj: OZ Vresk Factory
Publikoval: Redakcia GREGI.NET