Nový videoklip od kapely deFilé – Remeselník.

Žilinská alternatívno-rocková kapela deFilé natočila v týchto dňoch videoklip k svojmu druhému singlu s názvom „Remeselník“.

V tvorbe kapely predstavuje Remeselník výnimočnú záležitosť, keďže žánrovo ide o hip-hop. Text piesne tvorí báseň legendárneho slovenského básnika a prozaika Janka Kráľa, ktorú napísal v roku 1845. Napriek dlhokánskej brade je text básne stále veľmi aktuálny. „… žijem len pre jedenie, bodaj také stvorenie čert horúci vzal.“ Spieva sa v refréne tejto skladby, ktorá je viac ako 170 ročnou kritikou konzumného života.

„Príbeh tejto básne odzrkadľuje trápenie a rôzne strasti básnika počas jeho putovania za prácou, čo je celkom bežné aj v týchto časoch“, hovorí Mio, spevák kapely deFilé.

O zaujímavé video sa postaralo žilinské štúdio Matilda Photography – Viktor Rek (https://www.facebook.com/Matilda-Photography-Viktor-Rek-313418045479681/). Raritou je, že bolo celé natočené na mobilný telefón. Keďže ide o relatívne energickú skladbu, pri nakrúcaní sa členovia kapely aj trochu zapotili. Natáčalo sa na viacerých „undergroundových“ lokalitách v Žiline. Videoklip si môžete pozrieť na youtubovskom kanáli kapely deFilé:

Remeselník nadväzuje na prvý videoklip k piesni „Mlčanie“, ktorá je podobne zhudobnením básne súčasného slovenského básnika Rudolfa Dobiáša.

Zdroj: deFilé