Nový slovenský film Dôverný nepriateľ videlo počas prvého kinovíkendu 14 462 divákov!

V závere minulého týždňa vstúpil na plátna kín dlhoočakávaný slovenský film Dôverný nepriateľ. Snímku o inteligentnom dome budúcnosti, ktorý na vlastnej koži testuje slovensko-česká herecká dvojica Gabika Marcinková a Vojtěch Dyk, si počas otváracieho víkendu pozrelo celkom 14 462 platiacich divákov.

„Tešíme sa, že ani horúce počasie ideálne na výlety k vode neodradilo ľudí prísť do kina a že si vybrali slovenský film. Veríme, že Dôverný nepriateľ sa bude slovenským divákom páčiť,“ vyjadril sa na margo úvodných výsledkov filmu Lukáš Gira zo spoločnosti Continental Film, ktorá snímku distribuuje na plátna kín.

Dôverný nepriateľ sa nakrúcal od októbra 2016 do novembra 2017 v Slovenskej a Českej republike v réžii Karla Janáka. Popri Gabriele MarcinkovejVojtěchovi Dykovi si vo filme zahrali Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Roman Luknár a ďalší.

Mrazivý slovenský thriller stavia diváka pred otázku – kde sa končí nebezpečne tenká hranica, za ktorou mu umelá inteligencia prestáva byť sluhom a začína byť pre neho hrozbou…

O hudbu k filmu sa postaral skladateľ a producent Ondřej Gregor Brzobohatý. Nový slovenský film vznikol v produkcii spoločnosti Attack Film. Producentmi filmu sú Katarína Vanžurová, Ľubomír Slivka a Tibor Búza, za českú stranu Ester Honysová. Koproducentami sú RTVS: Rozhlas a televízia Slovenska, Česká televize a Bohemia Motion Pictures. Realizáciu tohto filmu finančne podporili Audiovizuálny fond a český Státní fond kinematografie.

Synopsa filmu:

Mladí manželia Zuzana (Gabriela Marcinková) a Andrej (Vojtěch Dyk) sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život…

Zdroj: TS