Nový objav na hudobnej scéne! Speváčka SOPHIA sa v novinke „Marína“ inšpirovala Andrejom Sládkovičom!

Talentovaná speváčka SOPHIA Makišová nahrala svoju prvú štúdiovú nahrávku v slovenčine. V spolupráci s uznávaným producentom a hudobníkom Eugenom Botošom vytvorili unikátnu skladbu „Marína“, v ktorej sa nachádzajú texty od „najväčšieho“ slovenského básnika Andreja Sládkoviča.

„Od začiatku mi hudba znela veľmi slovensky a ľudovo a po dlhom premýšľaní aký text by sa k tomu hodil najviac som sa inšpirovala slovenskými básňami.  A samozrejme, najdlhšia ľúbostná báseň, ktorá jej aj zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov, to vyhrala. Prečítala som ju celú a vybrala som z nej najviac hodiace sa strofy. Trochu som ich upravila a do piesne som použila aj dve moje strofy (môj text).“ dodáva Sophia

Zvučné meno stojí aj za finálnym mixom a masterom, o ktorý sa postaral niekoľkonásobný víťaz GRAMMY – David Darlington. Ľudovú atmosféru v profesionálnom šate podčiarkol videoklip inšpirovaný filmom Midsommar. Vizuál v podobe dievčat v krojoch, krásnych kvetinových vencov a tanec v kruhu v klipe vznikol v spolupráci s ROUSE MEDIA.

SOPHIA ako multiinštrumentalistka, speváčka a dokonca aj herečka v jednej osobe prináša svojou tvorbou nový kreatívny a vysoko profesionálny štýl.

Momentálne pracuje na ďalších skladbách, na ktoré sa môžete tešiť už čoskoro!

IG: @sophiamakisova

FOTO: Michaela Figurová
TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC, s. r. o.