Nový film Zjavenie Jána

Krátkometrážny film Zjavenie Jána režiséra Andreja Kolenčíka, ktorý vznikol v koprodukcii FTF VŠMU a Admiral Films bude mať svetovú premiéru na festivale Riga International Film Festival. Podujatie je kvalifikačným festivalom na Európske filmové ceny a patrí medzi najvýznamnejšie festivaly v baltickom regióne. Festival sa uskutoční v októbri v Lotyšsku. Slovenská premiéra filmu sa uskutoční už 17.9. na festivale Cinematik v Piešťanoch za účasti tvorcov. 

Film sa ďalej predstaví aj v medzinárodnej a aj československej súťaži na festivale Brno16 v Českej republike a na festivale Linea d’ombra v talianskom Salerne.

V budúcnosti ho do slovenskej kinodistribúcie chystá ako predfilm pred celovečerný titul spoločnosť Filmtopia.

Vo filme účinkujú v hlavných úlohách známi slovenskí herci Eva Pavlíková a Viliam Hriadel. Na scenári sa podieľal aj scenárista a režisér Juro Šlauka a hlavnou kameramankou je študentka VŠMU Michaela Klanicová. Autorom hudby je Adam Matej, vo filme však zaznie aj pieseň Milana Buričina „Jak jsem mohla žít bez lásky“ v podaní Dany Hodasovej.

Film bol nakrútený v súlade s pravidlami udržateľného nakrúcania a s ohľadom na ochranu životného prostredia a všetkých zvierat. 

Anotácia filmu: Eva Pavlíková a Viliam Hriadel v prchavej letnej spomienke na odvrátenú stranu Mesiaca.

profil filmu: https://www.csfd.cz/film/1228865-zjavenie-jana/galerie/
teaser 1 https://vimeo.com/740045017
teaser 2 https://vimeo.com/740048123

Zdroj: TS