Novinky zo Sázavafestu 2012!

Po uplynutí prosince, kdy si fanoušci letních festivalù mohli pořídit zlevnìné vstupné na již tradiční multikulturní 12. ročník Sázavafestu, oznamují pořadatelé předem ohlášené ukončení předprodeje „vánočních“ vstupenek. Vstupenky na oblíbený letní třídenní festival plný hudby z rùzných žánrù od reggae, ska, jazzu, kytarovek přes elektroniku až k folku do konce tohoto týdne ještì pořídíte za 700 Kč. Od pondìlí 16. ledna pak vstupenka na všechny tři dny vyjde na 900 Kč včetnì poplatkù.
Sazavafest 2012

Areál Zeleného ostrova v Benešovì u Prahy letos mimo jiné nabídne jedinečnou možnost oslavit 50. narozeniny s Michalem Vieweghem, který se rozhodl uspořádat k této příležitosti na jedné z hlavních scén megashow plnou nejen autorského čtení. Přes den vše bude mít především slavnostní charakter, večer se pak program oslav přesune do oblíbené Balbínky, kde bude pokračovat autorské čtení s hvìzdičkou.

Pokus o český rekord v počtu odehraných písní kapely Sto zvířat v prùbìhu třídenního festivalu je pak další „perličkou“ pro návštìvníky, kteří zavítají první srpnový víkend do areálu Zelený ostrov v Benešovì. Sto zvířat zahraje na festivalu celkem 100 písní ve 3 žánrových blocích nazvaných Oldies, Janies a Čerstvees a jeden akustický blok v Balbínce.

Sto Zvirat

Další výročí, na které se mohou návštìvníci letošního Sázavafestu tìšit, je spojeno s oslavou kapely Mňága a Žďorp. Kapela oslaví 25 let od založení seskupení s tímto jménem. Jakožto součást oslav nabídne Mňága a Žďorp možnost poslechnout si jejich repertoár s nìkolika gratulanty v podobì známých osobností, a to nejen z hudební scény.

Pro letošní festivalové fanoušky si pořadatelé připravili také jednu velkou novinku v podobì taneční haly Dance Mania s kapacitou 5000 lidí s aktuálními českými i zahraničními DJs, odborníkem na poli taneční scény a současnì i spoluorganizátorem Sázavafestu 2012.

Sazavafest 2012

Jakožto součást programu 12. ročníku Sázavafestu se mohou návštìvníci tìšit i na vystoupení výhercù soutìže European Reggae Contest, do které se hlásí skupiny z celé Evropy. Hlasování o online výbìr do 2. kola kontestu začne již 25. ledna a výsledný výbìr semifinalistù pak bude znám začátkem června 2012.

Více na www.sazavafest.cz

Zdroj: Madree promotion s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET