November prinesie ďalší raritný živák kapely Queen!

O tom, že britská kapela Queen patrí k najväčším hudobným legendám niet pochýb. O to viac poteší, keď je v archíve objavený nejaký raritný materiál, o ktorého existencii fanúšikovia síce vedia, no zatiaľ nemali možnosť si ho vychutnať v pohodlí domova. Už 20. novembra sa však na trhu objaví práve takýto hudobný skvost!

Písal sa rok 1975 a bol Štedrý večer. Členovia kapely Queen však netrávili tento sviatočný čas so svojími blízkymi – čakal ich totiž koncert v londýnskom Hammersmith Odeone, ktorý bol zároveň nakrúcaný televíziou. Kapela práve valcovala hitparády a túto, v mnohých smeroch výnimočnú, show absolvovala v rámci turné, ktoré následne pokračovalo v Amerike a Japonsku.

A práve tento slávny  koncert sa čoskoro objaví v obchodoch pod názvom A Night At The Odeon – Hammersmith 1975 na CD, dvoch vinyloch, DVD, Blu-ray a, samozrejme, dostupný bude aj digitálne. „Tento koncert pre  nás bol skutočne výnimočný. Bolo to totiž úplne prvýkrát, kedy sme celú show hrali kompletne pre televíziu. Navyše to bola vianočná show,“ uvádza gitarista Brian May a dodáva: „Po skvelých záchranných prácach a prenesení do digitálneho formátu je kvalita záznamu úžasná. Tú energiu, ktorú sme vtedy vnímali, je aj teraz cítiť veľmi silno.“

Kapela Queen počas spomínanej show odohrala pätnásť piesní zo svojich štyroch prvých albumov, ktoré počas vianočného koncertu doplnili aj štyri cover verzie známych rock’n’rollových klasík. Koncert sa uskutočnil v čase, kedy Queen už deväť týždňov ovládali britskú singlovú hitparádu hitom Bohemian Rhapsody. Okrem tejto piesne, ktorá tu samozrejme taktiež zaznela, sa môžeme tešiť na živé verzie známych hitov Killer Queen, Keep Yourself Alive či God Save The Queen.

Vizuálne formáty titulu A Night At The Odeon – Hammersmith 1975 nebudú obsahovať len legendárnu vianočnú show, ale aj dva veľmi zaujímavé bonusy. Prvým bude dvadsaťdvaminútový dokument obsahujúci doposiaľ nikdy nezverejnené interview s Brianom Mayom a Rogerom Taylorom, v ktorom obaja porozprávali o koncerte v londýnskom Hammersmith Odeone. Druhým bonusom bude záznam troch piesní zo show Live At The Budokan – Japan 1975, konkrétne Now I’m Here, Killer Queen a In The Lap Of The Gods, ktoré boli zaznamenané počas koncertu na Ďalekom východe.

Pre skalných fanúšikov a zberateľov bude koncertný film A Night At The Odeon – Hammersmith 1975 k dispozícii aj v špeciálnom super deluxe boxe, ktorý bude kombinovať dokopy formáty CD, DVD a Blu-ray, ktoré doplní aj špeciálny vinyl so skladbou Bohemian Rhapsody a živou verziou piesne Now I’m Here, ktorá bola nahraná počas zvukovej skúšky pred samotným koncertom. Okrem toho box ponúkne napríklad aj šesťdesiatstranovú knihu s doteraz nezverejnenými fotografiami, repliku vtedajšieho koncertného plagátu, vstupenky či programu, ďalej odznaky či  repliky balónikov, ktoré boli v ten večer na konci show vypustené do publika.

Fanúšikovia kapely Queen majú opäť dôvod na oslavu! Už 20. novembra vyjde raritný záznam koncertu z roku 1975. Titul „A Night At The Odeon – Hammersmith 1975“ vyjde na CD, DVD, Blu-ray a vinyle pod hlavičkou Universal Music!

https://www.queenonline.com
https://www.facebook.com/Queen

QUEEN_A-Night-At-The-Odeon_Cover_web

Zdroj: Universal Music s.r.o.