Nové DVD Spievankova Angličanina 3 pokrstila herečka Petra Dubayová lentilkami!

Najúspešnejší detský projekt Spievankovo pokrstilo nové DVD! Novinka Angličanina 3 je pokračovaním úspešnej série príbehov Víly Nezábudky a pojašenej Píšťalky Tidlalky, ktoré fantasticky stvárnili Mária Podhradská a Petra Dubayová. Na krste v kníhkupectve Panta Rhei v Auparku zahrali deťom minikoncert a nové DVD deťom aj podpísali. Získali si srdcia malých aj veľkých divákov, ktorí ich nechceli pustiť z pódia. 

Mária Pohradská je nielen Spievanka zo Spievankova, ale aj Víla Nezábudka zo série Angličanina, ktorá má už tretie pokračovanie! Zábavné učenie angličtiny pre deti od 2 do 10 rokov je určené pre všetkých, ktorí sa začínajú učiť po anglicky. Veselé príbehy vtiahnu deti do deja tak, že ani nevedia, že sa vlastne pri tom učia anglicky. Unikátna vyučovacia metóda Márie Podhradskej naozaj funguje a deti sa veľmi rýchlo zábavnou formou učia nielen nové slovíčka, ale aj frázy a správnu výslovnosť.

„Okrem detského sveta ma už dlhé roky fascinuje angličtina. Už na strednej škole som si išla za svojim snom a naučila sa po anglicky. Jazyk mi učaroval natoľko, že som sa rozhodla pre štúdium prekladateľstva a tlmočníctva. Spojila som svoje pedagogické a jazykové znalosti a vytvorila som metódu, ktorou som vyučovala vyše 10 rokov žiakov v škôlkach aj na školách. Všetky skúsenosti som pretavila do príbehov víly Nezábudky a projekt Angličanina bol na svete,“ s úsmevom vysvetľuje Mária Podhradská.

Keďže cudzí jazyk je hlavne o vnímaní sluchom, zložila Mária Podhradská už vyše 200 autorských tematických anglických piesní, ktoré pri tejto výuke používa. Rešpektujú slovnú zásobu detí, ich vývinové štádium aj záujmy a preto fungujú. Tretie pokračovanie Angličaniny vznikalo rok a obsahuje šesť nových lekcií.

„Sme radi, že sa nám podarilo nájsť nádherný pojazdný drevený autobus PRAGA, v ktorom sme nakrúcali výlet na piknik. Práve pri tejto časti sme uvažovali o zrušení natáčania, od rána totiž hlásili búrky. Všetko bolo pripravené a mraky sa zbiehali. Povedali sme si, že to riskneme a verili sme, že sa počasie umúdri. V miernom daždi sme natočili scény z cesty autobusom, pred každým záberom sme handrami utierali sklá autobusu. Cez obed sme schovaní prečkali obrovský lejak a na záver dňa našu trpezlivosť odmenilo slniečko spoza oblakov. Takže záverečná pikniková scéna všetkých na lúke stála za to,“ prezradila Mária Podhradská.

Dej novinky sa odohráva v modrom domčeku víly Nezábudky, u ktorej býva veselá, energická a pojašená Píšťalka Tidlalka v podaní Petry Dubayovej. Populárna herečka, ktorá účinkuje vo všetkých častiach Angličaniny, pokrstila nové DVD  lentilkami.

„Je to pre mňa veľká možnosť, že som sa dostala do Spievankova, ktoré je už roky úspešné a milované. Je to obrovská príležitosť a zároveň veľká zodpovednosť, aby som nesklamala. Vždy som mala rada prácu s deťmi a vždy som k tomu inklinovala. To, že môžem skĺbiť herectvo, prácu s deťmi, tanec a spev je pre mňa splnený sen. Veľmi sa teším, že to môžem robiť,“ vyznala sa Petra Dubayová.

Okrem Márie a Petry prijal do nového DVD pozvanie skvelý herec František Kovár, ktorý si zahral obľúbeného Krajčíra Raka. A keďže sme v Spievankove, nemôžu chýbať ani obľúbení kamaráti Spievanka – Mária Podhradská a Zahrajko –  Richard Čanaky, zaľúbený ježko Jožko – Róbert Kobezda so svojou láskou Evelínkou –  Sára Polyaková a ďalšie zvieratká zo Spievankova. Samotný príbeh je v slovenčine, nové slovíčka sú podávané zábavnou rytmickou formou a vyskytnú sa viackrát počas dielu. Deti ich prirodzene opakujú, vnímajú ich v rôznych motívoch a súvislostiach. Anglická pesnička im ich pomôže ľahko si zapamätať.

Nové DVD Angličanina si môžete kúpiť na www.spievankovo.sk. Zároveň ho kúpite v každej dobrej predajni. A ak máte radi Angličaninu, môžete získať teraz LIMITOVANÚ kolekciu ANGLIČANINA predchádzajúcich dvoch dielov za skvelú cenu len na www.spievankovo.sk. Spievankovo tento rok oslavuje 20 rokov na scéne a najbližšie ho môžete zažiť na veľkom koncertnom turné po celom Slovensku. Pesničky Spievankova nájdete na všetkých digitálnych platformách a filmy v mobilnej aplikácií SPIEVANKOVO – ideálny spôsob, ako mať skvelú zábavu pre deti vždy po ruke.

Zdroj: NK Factory
Foto: Ivana Brunová, Spievankovo